Ideeën voor het toepassen van natuursteen in jouw woning

Het verbouwen van je woning of het opnieuw inrichten van een ruimte begint altijd met het opdoen van inspiratie en ideeën. Een materiaal dat een enorme verrijking kan bieden maar vaak wordt vergeten, is natuursteen. Daarom in dit artikel een aantal inspirerende tips voor het toepassen van natuursteen in jouw woning. Natuursteen is niet goedkoop, dus lezen op eigen risico ;).

Allereerst: wat is natuursteen?

De term verklapt het al een beetje. Natuursteen is gesteente dat letterlijk voorkomt in de natuur. Het betreft dus geen gebakken steen zoals tegels en bakstenen. Natuursteen kan bijvoorbeeld worden gevormd door vulkanisme of onder hoge druk. De meest voorkomende natuursteensoorten zijn:

– Marmer

– Graniet

– Leisteen

– (Belgisch) harsteen

– Travertin

Het mooie van natuursteen is dat het materiaal nooit hetzelfde is. Elke tegel of plaat is uniek, en kan iets verschillen qua kleur en patroon. Dit geeft altijd een unieke en warme uitstraling aan je woning. Natuursteen is wel prijzig, en heeft onderhoud nodig om goede staat te blijven. Gelukkig kan een partij als Floorcare.nl daar prima bij helpen. Zij behandelen je natuursteen volledig, van impregneren en polijsten tot schoonmaken en repareren. Zo kun je zorgeloos jaren genieten van jouw natuursteen.

Genoeg algemene informatie. Laten we een aantal ideeën voor de toepassing toelichten.

Een eettafel van leisteen

Leisteen is een prachtige steensoort die doorgaans antraciet van kleur is. Toch kunnen er ook vlakken zijn die naar blauw neigen of zelfs oranjerood kleuren. Dit maakt het een neutrale steensoort die toch spannend genoeg is om naar te kijken. Leisteen is een platte steensoort die bestaat uit een heleboel dunne laagjes. Hierdoor kan het in zijn originele staat heel vlak zijn, zonder dat het echt glad gepolijst is. Dit maakt het een interessante keuze om het toe te passen op een eettafel. Vergelijk het met een tafel van hergebruikte houten planken. De oppervlakte is plat, maar niet spiegelglad. Praktisch met karakter!

Een badkamermeubel van groen marmer

Eerlijk is eerlijk: Nederlandse badkamers zijn doorgaans behoorlijk saai. Men kiest vaak veilig voor witte of grijze tegels. Op zich niets mis mee, maar het geeft niet bepaald een luxe gevoel. Om te breken met deze eentonigheid, kun je kiezen voor een marmeren badkamermeubel. Wil je hem helemaal uniek maken, kies dan voor groen marmer. Hierdoor wordt het meubel gelijk de eyecatcher van de ruimte. Een mooie messing kraan erop en je bent klaar!

Een vloer van Travertin

Travertin is weer helemaal terug van weggeweest. Terecht, als je het ons vraagt. Dit prachtige gesteente is ontstaan uit kalkafzettingen. Het heeft hierdoor doorgaans een prachtige lichtbruine/crème kleur. Als je Travertin goed impregneert en polijst, krijgt het een prachtige glanzende uitstraling. Tegelijkertijd voorkomt de kleur en het patroon dat het té gelikt wordt. Chic maar niet klinisch dus! Zeker het overwegen waard.

Er zijn natuurlijk nog tal van andere opties om natuursteen toe te passen. Als we dat echter allemaal hier gaan opsommen wordt het artikel te lang. Ben je op zoek naar meer inspiratie omtrent natuursteen? Bezoek dan eens Interieurleven.nl. We zijn ervan overtuigd dat je zo voldoend ideeën opdoet om natuursteen effectief toe te passen in jouw woning. Succes!

Geef een reactie