Infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken

infrarood als hoofdverwarming

Amorfe infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming

Tegenwoordig wordt er (bijna) altijd een technische ruimte gerealiseerd bij het bouwen van een nieuwe woning. Zo wordt er ruimte gemaakt voor bijvoorbeeld een warmtepomp. Bij oudere woningen is er vaak een gebrek aan ruimte en is infrarood vloerverwarming een goed alternatief voor de warmtepomp.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van infrarood vloerverwarming:

Reductie energieverbruik.
Het gebruiken van infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming zorgt voor een stevige afname van het energieverbruik. Er kan in sommige gevallen wel 15% tot 40% worden bespaard ten opzichte van traditionele verwarming.

Gasvrij en milieuvriendelijk.
Infrarood vloerverwarming is een duurzame optie en volledig elektrisch aangestuurd.

Lage luchtvochtigheid.
Doordat er geen luchtstroming is verbetert dit de luchtvochtigheid.

Snelle reactietijd.
Amorfe infrarood vloerverwarmingsmatten hebben een snelle reactietijd en daardoor een korte opwarmtijd.

Energie-efficiënt.
Mede dankzij de snelle reactietijd kan er efficiënt worden verwarmd.

Goed te combineren met zonnepanelen.
Door de elektrische vloerverwarming te combineren met zonnepanelen kan het energieverbruik nog verder worden gereduceerd.

Dit zijn de nadelen van infrarood vloerverwarming:

Verwarming stopt onmiddellijk na uitschakeling.
Dankzij de snelle reactietijd is de vloerverwarming net zo snel warm als dat het weer koud is.

Een goede vloerisolatie is vereist.
Als de woning niet over een goede vloerisolatie beschikt, kan er niet efficiënt worden verwarmd en gaat dit ten koste van de mogelijke energiebesparing. Veel warmte zal dan onder de vloer trekken, wat als resultaat heeft dat er meer energie wordt verbruikt.

Voordelen en nadelen infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming ís hoofdverwarming

Het gebruiken van een amorfe infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming is een uitstekende optie wanneer je wilt verduurzamen en energieverbruik wilt reduceren.

Door de aangename en gelijkmatige warmte die wordt gecreëerd ontstaat er een betere luchtvochtigheid. Door de aangename warmte is het gevoelstemperatuur warmer dan de daadwerkelijke temperatuur. Ook is de vloerverwarming onderhoudsvrij. Door de snelle reactietijd heb je nooit last van koude voeten!

Infrarood vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming is in een enkele situatie niet aan te bevelen. Wanneer de woning niet over adequate vloerisolatie beschikt, gaat er veel warmte verloren. In dit geval bespaar je dus niet tot weinig op je energieverbruik. Is de vloer niet goed of matig geïsoleerd? Dan is elektrische vloerverwarming als hoofdverwarming alleen aan te bevelen in kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

Dé expert in amorfe infrarood vloerverwarming

Wil je weten hoe anderen amorfe infrarood vloerverwarming ervaren? Lees dan via de volgende link de ervaringen van anderen! Ben je van plan om over te stappen van het gas naar stroom en na het lezen van dit artikel overtuigd over de voordelen van amorfe infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming? Neem dan contact op met bijvoorbeeld de experts van Dutch Heating Products en vraag vrijblijvend een offerte op maat op.Een gedachte over “Infrarood vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken

Geef een reactie