Inspiratie tips voor een industriële keuken!

\Kiezen voor een industrieel interieur voor je keuken is een goede keuze als je op zoek bent naar iets moderns en stoers. Met een industrieel interieur kun je een unieke en interessante uitstraling creëren die zorgt voor een warme, knusse sfeer. In deze blog geven we je een aantal tips om je keuken in te richten naar een industrieel design. Lees verder!

De juiste meubels

Als je een industriële keuken interieur wilt creëren, dan is het belangrijk om te beginnen met het kiezen van je meubels. Kies bijvoorbeeld voor meubels met een robuuste, stoere look zoals houten meubels met metaal. Om je keuken een extra comfortabele uitstraling te geven, kun je ook kiezen voor leren eetkamerstoelen bestellen bij Woonloods. Kies voor een zwarte leren stoel met een metalen frame, of voor een cognackleurige leren stoel met een houten frame. Deze stoelen geven je keuken een warme en luxe uitstraling.

De juiste kleuren en materialen

Vervolgens is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen. Kies voor donkere kleuren zoals zwart, grijs en antraciet om een industrieel gevoel te creëren. Je kunt ook kiezen voor lichte kleuren zoals wit en beige, bijvoorbeeld voor wanden en het plafond, maar combineer deze met donkere accenten om de look af te maken. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een accentmuur in een donkere kleur zoals donkerblauw of donkergroen. Kies hierbij voor een matte kleur, dit geeft een rustige uitstraling. Bij een industriële keuken is het materiaal ook zeer belangrijk. Kies voor industriële materialen die een stoere en robuuste uitstraling hebben, zoals metaal, hout en leer. Je kunt bijvoorbeeld metaal en hout combineren om een modern en interessant design te creëren.

Verlichting

Een andere belangrijke factor bij het creëren van een industrieel interieur is de verlichting. Kies voor LED-verlichting of spotverlichting die je interieur een stijlvolle uitstraling geeft. Hang een plafondlamp of een veelvoud aan kleine lampen aan de muur, zodat je keuken voldoende verlichting heeft. Kies voor lampen met een industriële look, zoals metalen buizen of kooilampen, of juist een hanglamp met een stalen of betonnen lampenkap. Verlichting met een vintage of retro uitstraling kan ook een geweldig effect hebben in jouw industriële keuken.

Accessoires

Geen keuken is compleet zonder de juiste accessoires en decoratie voor in je keuken.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor leuke kunstobjecten, zoals schilderijen of sculpturen, die het industriële thema in jouw keuken versterken. Ook kun je kleine details toevoegen zoals kaarsen, bloemen of accessoires.

Een gedachte over “Inspiratie tips voor een industriële keuken!

Geef een reactie