Is het leggen van klik PVC moeilijk of makkelijk?

Een veelgestelde vraag? “Is het leggen van een klik PVC-vloer moeilijk of makkelijk?” Ons antwoord? Het leggen van een klik-pvc is verrassend makkelijk. En dat is ook heel logisch. Want de naam zegt het al. ‘Klik’ pvc.

De populariteit van klik PVC-vloeren is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze vloeren bieden duurzaamheid, veelzijdigheid en een prachtige uitstraling, waardoor ze een ideale keuze zijn voor veel huiseigenaren.

In dit artikel zullen we samen met Evim vloeren het leggen van een klik PVC vloer verder toelichten en jou laten inzien dat het verrassend eenvoudig is.


Klik PVC vloeren zijn veel makkelijker te leggen dan plak pvc vloeren

Het leggen van een klik PVC vloer is gemakkelijk omdat het kliksysteem zorgt voor een eenvoudige en naadloze installatie, zonder dat er lijm nodig is.

Bovendien zijn de meeste klik PVC-vloeren voorzien van duidelijke instructies en kunnen ze met basisgereedschap worden geïnstalleerd. Iets dat niet het geval is met plak pvc.


Regel 1: Zorg voor een goede ondervloer

Een stevige, schone en vlakke ondervloer is essentieel voor het leggen van een klik PVC-vloer. Controleer of de bestaande vloer stabiel is en geen vochtproblemen heeft. Eventuele oneffenheden moeten worden gladgestreken met een egalisatiemiddel om een gelijkmatig oppervlak te creëren. Een goede ondervloer verbetert niet alleen de prestaties en duurzaamheid van de vloer, maar zorgt er ook voor dat het kliksysteem goed functioneert.


Benodigde materialen:

 • Klik-pvc vloer (houdt rekening met 10% snijverlies)
 • Ondervloer (Zie regel 1)
 • Afwerkingsmaterialen: Plinten, profielen en andere afwerkingsmaterialen om randen en overgangen af te werken.
 • Gereedschappen: Meetlint, potlood, zaag, afkortzaag, hamer, aanslagblok, kniebeschermers (thank us later!) en een rubberen hamer.

Aan de slag met het leggen van een klik PVC-vloer:

Stap 1: Eerste rij planken in hoek van de kamer

Begin met het leggen van de eerste rij planken in een hoek van de kamer, met de klikzijde naar de muur gericht. Plaats afstandsblokjes tussen de muur en de planken om een uitzettingsvoeg te creëren.

Stap 2: Klik de volgende rij stevig vast, maar forceer niet

Leg de volgende rij planken aan het einde van de eerste rij en klik ze in elkaar. Zorg ervoor dat de planken stevig vastzitten, maar forceer ze niet om beschadiging te voorkomen.

Stap 3: Werk de rijen planken af totdat bijna de gehele vloer bedekt is.

Vergeet niet om bij het leggen van de laatste rij planken weer gebruik te maken van afstandsblokjes om een uitzettingsvoeg langs de muur te behouden.

Stap 4: Zaag op maat

Zaag indien nodig de planken op maat voor de laatste rij met behulp van een zaag of afkortzaag. Zorg ervoor dat de zaagsneden precies zijn om een naadloze afwerking te garanderen.

Stap 5: de afwerking

Bevestig de afwerkingsmaterialen, zoals plinten en profielen, om randen en overgangen af te werken. Volg de instructies van de fabrikant om deze materialen correct te installeren.


Overige tips voor het leggen van klik pvc vloeren

 • Zorg ervoor dat de kamer waarin je de klik PVC-vloer gaat leggen goed geventileerd is.
 • Laat de vloer acclimatiseren volgens de instructies van de fabrikant.
 • Controleer elke plank zorgvuldig op eventuele beschadigingen. (komt vaker voor dan je denkt)
 • Let op de juiste positie van de planken en zorg ervoor dat de naden tussen de planken goed gesloten zijn.
 • Vergeet niet om uitzettingsvoegen rondom de vloer te behouden, vooral bij grote ruimtes. Temperatuurs-verschillen kunnen enorme verschillen maken,
 • Werk systematisch en geduldig. (pak een keertje extra die waterpas)
 • Volg áltijd de installatie-instructies van de fabrikant. Deze kunnen per vloer verschillend zijn.

Klik pvc leggen niet moeilijk met de juiste voorbereiding, materiaal en aandacht.

Het leggen van een klik PVC-vloer is over het algemeen geen moeilijke taak. Met de juiste voorbereiding, materialen en aandacht voor detail kun je een prachtige vloer creëren die lang meegaat. Zorg voor een goede ondervloer, gebruik de juiste gereedschappen en volg de instructies van de fabrikant. Met geduld en precisie kun je genieten van de voordelen van een klik PVC-vloer, zoals duurzaamheid, stijl en eenvoudig onderhoud.

Ook interessant? De vloertrends van dit moment!

Geef een reactie