Je tuin onder handen nemen? Denk aan deze opties!

De tuin is een van de belangrijkste aspecten van onze eigen woning. Dit komt doordat de tuin het enige plekje in de eigen woning is waar men een echt buitengevoel kan ervaren. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van de zon. Je tuin dient hier echter wel op ingericht te zijn. Als je tuin dit momenteel niet is, dan raden we je aan om snel verder te lezen! In deze blog geven we je namelijk enkele leuke tips om jouw tuin onder handen te nemen.

Kunstgras

Waar kunstgras vroeger voornamelijk bekend was van het voetbalveld zien we anno 2021 ook steeds vaker kunstgras terugkomen in de tuin. Dit komt met name door het onderhoudsarme karakter van kunstgras. Je kiest voor één soort kunstgras en je hoeft hier verder nooit meer naar om te kijken. We raden je hierin wel aan om te kiezen voor kwalitatief kunstgras. Je geniet namelijk nog jaren van je eenmalige kwalitatieve aanschaf. Kies bijvoorbeeld voor kunstgras van Mastergrass, kwalitatief kunstgras in je tuin. Je weet dan dat je in ieder geval een paar jaar vooruit kunt met een prachtige kunstgrasmat!

Leibomen plaatsen

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om leibomen in de tuin te plaatsen. Dit komt met name doordat leibomen in een specifieke vorm kunnen groeien. Je begeleidt de bomen eigenlijk langs een soort raamwerk waardoor ze precies zo groeien zoals jij dat wilt. Zo kun je een cirkel van bladeren vormen die allemaal even ver uitsteken. De bomen geven hierdoor een hele strakke uitstraling aan de tuin. De bomen dienen uiteraard wel eens in de zoveel tijd gesnoeid te worden, maar na het snoeien zal het resultaat weer prachtig zijn. 

Nieuwe schutting

Je schutting is een van de meest dominante stukken interieur in de tuin. Dit komt omdat de schutting vanuit elke denkbare hoek in de tuin zichtbaar is. Wanneer jij dus je schutting vervangt of verft, dan krijgt ook de gehele tuin een nieuwe uitstraling. Het is daarom ook extra belangrijk om goed na te denken over de nieuwe kleur van jouw schutting. De impact van deze nieuwe kleur is namelijk enorm op de rest van het interieur in jouw tuin!

Geef een reactie