Waarom een koelvriescombinatie kopen?

Een koelvries-combi is een koelkast die bestaat uit een koel- en een vries gedeelte die boven elkaar geplaatst zijn en afgesloten worden met een eigen deur. Er zijn veel verschillende types van deze ijskasten te verkrijgen, zowel voor wat betreft het formaat als voor wat betreft het uiterlijk. Maar ook de achterliggende techniek en de indeling is vaak verschillend. Daarnaast kun je kiezen voor modellen met een aantal extra’s.

Werking koelvriescombinatie

Een koelvriescombinatie koelkast kan uitgerust zijn met één of twee compressoren. Dit laatste is beter omdat de temperaturen in het koelgedeelte en in het vriesgedeelte dan onafhankelijk van elkaar kunnen worden geregeld. Doordat het koel en het vriesdeel fysiek van elkaar gescheiden zijn, kunnen luchtjes uit de koelkast niet in de vriezer terecht komen.

Amerikaanse koelkast of koelvriescombinatie kopen?

Als je twijfelt om een Amerikaanse koelkast of een koelvriescombi te kopen, moet je je afvragen wat voor jou belangrijker is. Ten opzichte van een side-by-side Amerikaans model gebruikt een gecombineerde koelkast een stuk minder energie. Hoewel Amerikaanse modellen over het algemeen een grotere inhoud hebben, bestaan er ook combi’s met een vergelijkbaar volume. Daarnaast is het koelgedeelte van een Amerikaanse koelkast ondanks de grote inhoud relatief smal. Dat betekent dat je er niet zo gemakkelijk koekenpannen en dergelijke in kwijt kan.

Prijs koelvriescombinatie

Kies je ervoor een vrijstaande koelvriescombinatie te kopen, dan kun je die in principe op ieder plek in huis plaatsen. Er zijn design-modellen op de markt die zich hier perfect voor lenen. Er zijn gecombineerde koelkasten in alle prijsklassen te vinden. De goedkoopste modellen beginnen bij zo’n 300 euro. De grootste modellen met de meeste extra’s koop je voor zo’n 1500 euro.

Geef een reactie