Keramische tegels: veel voordelen!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:40 pm

Stel, je gaat tuin opnieuw betegelen of zelfs helemaal opnieuw laten inrichten. Dan is het uitzoeken van de juiste tegel erg belangrijk, want dit zal namelijk de sfeer en de uitstraling van de rest van de tuin bepalen. Je moet dus goed nadenken over wat voor uitstraling je in je tuin wilt hebben. In deze blog focussen we ons op de voordelen van keramische tegels leggen. Lees dus gauw verder!

Kleurvast

Een van de grootste voordelen van keramische tegels is dat ze kleurvast zijn, oftewel UV-bestendig. Ze verkleuren door weersinvloeden dus niet. Al schijnt de zon het hele jaar of raast er een flink herfststorm over ons land heen, de tegels blijven hun originele kleur behouden. Dit komt doordat ze tijdens het productieproces worden voorzien van een zogenaamde afbeelding die erop wordt geprint. Hierdoor verkleuren ze niet. Dit is niet het geval als je bijvoorbeeld natuursteen plaatst. Deze zijn niet bestand tegen weersinvloeden en zullen dus ook na verloop verkleuren. Wat het mooiste is, ligt natuurlijk persoonlijk: de een vindt gebruikte stenen mooier, de ander houdt ze het liefst zo lang mogelijk zo goed als nieuw. Keramische tegels gaan sowieso lang mee en zullen er blijven uitzien alsof ze gisteren zijn gekocht.

Kras- en slijtvast

Naast dat ze hun kleur mooi behouden, zijn krassen of slijtage ook niet te zien. Zo hoef je dus ook niet bang te zijn dat de keramische tegels beschadigd worden als er bijvoorbeeld een tafel of stoel verplaatst wordt. Je zou je tuin dus kunnen verbouwen zonder dat er gelijk overal krassen en oneffenheden ontstaan! Mocht je toch liever voor een ‘’geleefd’’ tegelterras gaan, dan zijn keramische tegels misschien niet de beste keuze voor jou: kies dan voor natuursteen. Hier zul je wel krassen opzien en worden dus sneller lelijk. 

Geen vlekken

Houd je wel van een feestje organiseren? Dan hoef je je met keramische tegels in je tuin nergens druk om te maken. Mocht er wat vallen, zoals drinken of eten, dan laat dit geen vlekken achter. Deze tegels zijn namelijk niet vlekgevoelig. Je hoeft er alleen doekje met wat water overheen te halen en de vlek is weg! 

Ga voor alle voordelen naar www.ceramicavloeren.nl

Geef een reactie