Lamelparket: ‘de beste soort parketvloer’

Lamelparket

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer dan hebben wij een aanrader voor je: Kies voor de ‘good old’ parketvloer. Parketvloeren zijn houten vloeren die zorgen voor een warme uitstraling in huis. Daarnaast zitten er nog veel meer andere voordelen aan parketvloeren. Hieronder zullen we je meer vertellen over parketvloeren en zijn voordelen. Daarnaast zullen we ook extra informatie geven over de best verkochte soort parketvloer: het lamelparket.

Voordelen van parketvloeren

Er zitten veel voordelen aan parketvloeren. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet:

  • Parketvloeren zijn van hout en geven een warme uitstraling aan de kamer.
  • Houten vloeren zijn makkelijk te combineren met allerlei soorten meubels.
  • Met parketvloeren heb je ruime keuze tussen tientallen soorten hout en verschillende patronen.
  • Parketvloeren gaan lang mee.
  • Parketvloeren zijn makkelijk te onderhouden en ook makkelijk te renoveren of schuren en schilderen.
  • Parketvloeren zijn stil, ze kraken niet en dempen geluiden.
  • Parket kan gelegd worden op vloerverwarming. Heerlijk in de wintermaanden aan je voeten.

Lamelparket wordt het meeste verkocht

Lange tijd werden massieve houten vloeren het meeste verkocht. Tegenwoordig is hier ook het lamelparket bijgekomen. Deze soort parketvloer wordt veel verkocht. Een lamelparketvloer is een vloer die bestaat uit lamelplanken. Dit is een samengestelde plank die in meerdere soorten te kopen is. zo heb je bijvoorbeeld handgeschraapt, gerookt en geborsteld lamelparket. Welke soort het beste is, is afhankelijk van je huis en je eigen voorkeuren.

Ook lamelparket heeft zo zijn voordelen. Zo is er minder werking vergeleken met massieve houten planken. Daarnaast zijn lamel planken makkelijk zelf te plaatsen en dit kan snel gebeuren. Ook kun je de meeste soorten lamelvloeren verhuizen van een huis naar het andere. Makkelijk te hebben bij huurwoningen en appartementen bijvoorbeeld. Lamelparket gaat daarnaast lang mee, het kan zelfs wel tot 30 jaar meegaan. Het schoonhouden en renoveren van het lamelparket is ook makkelijk te doen.

Geef een reactie