6 goedkope en eenvoudige ideeën om je werkplek op te vrolijken.

Heb jij een kantoorbaan? Dan breng je waarschijnlijk het grootste gedeelte van de dag door op je eigen werkplek. Zo nu en dan sta je op om een kop koffie te halen, doe je een toiletbezoek of heb je een meeting. Toch zit je wel erg veel op die vaste werkplek….. Waarom zou je er dan niet een hele vette plek van maken en er alles aan doen om het ‘huiselijk’ te maken?! Daar is in ieder geval reden genoeg voor!

Maar hoe maak je jouw werkplek nou ‘huiselijk’ zonder een groot budget en grote meubelen? Je kunt natuurlijk het magazine van vtwonen bekijken, maar ook gewoon onze blog lezen. In deze blog geven we je namelijk inspiratie voor het goedkoop en eenvoudig opvrolijken van jouw werkplek. Je leest in onze blog 7 leuke tips om dit te doen!

1. It starts with green: van planten heb je nooit genoeg.

Planten op kantoor

Terwijl de ‘urban jungle’ veelvuldig te vinden in de Nederlandse huishoudens, vinden wij dat deze op kantoor nog te vaak ontbreekt. In de meeste kantoren vinden we hier en daar wel een plant, maar het kan toch écht wel beter. Planten zijn een makkelijke manier om je werkplek op te fleuren. En dat niet alleen, het kan ook een heerlijke voldoening geven: iedere dag een klein beetje aandacht en liefde en je zult zien dat de groei erin zal blijven.

Ook kunnen bepaalde planten zorgen voor een zuiverende werking. Van planten heb je nooit genoeg wat ons betreft!

Minder talent voor het verzorgen van planten? Probeer dan een onderhoudsarme soort, zoals vetplanten. Ook hiermee kun jij je werkplek behoorlijk opvrolijken!

2. Fotobehang; de eye catcher van de ruimte

Fotobehang kantoor

Tijd om afstand te nemen van die saaie witte of grijze muur! Het is tijd voor fotobehang! Een absolute eye-catcher die een totaal andere sfeer aan de ruimte zal geven.

Ga vandaag nog online op zoek naar inspiratie voor fotobehang, er zijn namelijk zo ontzettend veel leuke prints/foto’s die jouw werkplek heel veel goeds zullen doen. Ben jij een echte creatieveling en is hetgeen dat jij zoekt online onvindbaar? Kies dan voor fotobehang in eigen stijl. Dit kan bedrijf gerelateerd zijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet!

Fotobehang is bij diverse bedrijven op maat verkrijgbaar. Dat mag dan misschien iets duurder zijn dan de standaard, maar het zal je absoluut niet teleurstellen!

3. Magneetmania: curiosa die jouw werkplek absoluut zal opvrolijken.

Ken je ze: van die magneten op de koelkast? Vast wel en grote kans dat je zelf thuis ook verzamelt! Maar heb je er ook wel eens over nagedacht deze op kantoor te gebruiken? Nee? Dan wordt het tijd om jouw werkplek wat leven in te blazen.

Want die magneten zullen jouw werkplek absoluut opvrolijken. Magneten zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren en zijn vaak ook nog eens erg goedkoop. Het is dus eenvoudig om er een echte feestje van te maken. Het enige dat je nodig hebt is een magneetbord en een iets om het op te hangen en je bent klaar om te gaan!

4. Fotolint: de vervanger van het fotolijstje.

Fotolijstjes, met een foto van de kids of de familie. We zien ze eigenlijk nog best wel vaak. Al zijn we ze met de intrede van de ‘flexwerkplek’ en de ‘clean desk’ policy ook veelvuldig kwijtgeraakt. En dat terwijl die flexwerkplek in heel veel bedrijven helemaal geen flexwerkplek is. Wij mensen zijn gewoontedieren en zullen dat ook altijd blijven!

Tijd dus om de werkplek op te vrolijken…. En wat ons betreft is het tijd om afscheid te nemen van de ’traditionele’ fotolijstje. Een fotolint is namelijk zoveel leuker én makkelijker te wijzigen. Gebruik het fotolint om een verhaal te vertellen of hang er gewoon de allerleukste foto’s op van jouw gezin, de reizen die je hebt gemaakt of jouw ervaringen met collega’s. Gezellig toch? En het kost ook nog eens bijna niets!

5. Kopje koffie of thee? Doe het gewoon in een leuke mok!

In de Nederlandse kantoren is de koffiemok onmisbaar. We zijn namelijk echte koffie- en theeleuters. Waarom dan ook niet er wat moois van maken! Tijd om die bedrijfsbeker of een saaie witte mok weg te gooien en in te ruilen voor een leuker exemplaar! En weetje wat? Doe er direct twee, dan is het niet erg als je ‘m eens vergeet in de vaatwasser te doen of om te spoelen.

Ben je op zoek naar leuke originele ideeën om je mok te bedrukken? Lees dan onze blog me 8 top ideeën >>

6. Schrijfbenodigdheden hoeven toch écht niet saai te zijn.

Of je nou stiekem een kleine paradijsvogel bent of houd van een sobere inrichting. ‘Schrijfbenodigdheden hoeven toch écht niet saai te zijn’. Zelfs als de rest van uw bureau eenvoudig en sober is, maakt een kleurrijke pen of een gekke pennenhouder uw werk veel leuker.

Tijd om het traditionele bureaumeubilair in te wisselen voor iets kleurrijkers. Geloof ons: daar wordt een mens blij én creatief van!

Zelf toffe ideeën en bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Heb jij zelf toffe ideeën om jouw kantoor in te richten of heb je op een andere plekken (zoals bijvoorbeeld pinterest) iets gezien dat niet mag ontbreken in onze blog? Laat het ons weten! Mooie en handige ideeën om een saai kantoor op te vrolijken ontvangen we graag! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw toffe idee toe aan onze blog.

Geef een reactie