Maak je tuin zonneklaar

De grauwe dagen, flinke wind en regen die passen bij het einde van de winter zorgen er nou misschien niet voor dat je zin krijgt om in de tuin te gaan werken, maar de lente komt eraan! Als je optimaal wil gaan genieten van alle zon die we gaan krijgen, dan is het nu de tijd om je tuin klaar te maken. In dit artikel lees je hoe je alle zonnestralen het beste kan benutten.

Terras aan huis

Heerlijk in het zonnetje op het terras zitten met een lekker drankje en goed gezelschap, wie houdt er niet van? Zorg voor wat privacy terwijl je bijkletst met je vrienden en bespaar jezelf de overpriced biertjes, laat een terras leggen in je achtertuin. Een mooie overkapte aanbouw aan het huis met een goede tuinset zorgt al voor de meest makkelijke manier om lekker te genieten in de zon. Laat je echter niet tegenhouden om nog een terras in je tuin te vormen, je kan immers overal een tuinset of picknick tafel plaatsen. Zorg er vooral voor dat je een terras hebt dat veel zon pakt en dat deze ook voorzien is van een mooie parasol, zodat je het echte prime-plekje op het terras te pakken hebt, maar dan aan huis.

Zwembad

Een zwembad voor in de tuin kan natuurlijk niet ontbreken! Niks is lekkerder dan even afkoelen terwijl de zonnestralen nog steeds je huid strelen. Het fijnste is natuurlijk een aangelegd zwembad waar je lekker baantjes in kan trekken, zodat je op een leuke manier aan je gezondheid werkt, maar er zijn ook genoeg grote en minder grote zwembaden die in de tuin kunnen worden opgezet. Daarnaast kan je ook kijken naar een spa in je tuin. Zorg voor goede beschutting en een overdekking bij je spa, zodat je het hele jaar optimaal kan genieten van je at home spa!

Diner plek

Wat absoluut niet mag ontbreken van de ideale zonnige tuin, is de optie om buiten te kunnen eten en het liefst zelfs te kunnen koken. Zorg voor een betegeld stuk in de buurt van het terras, maar ver genoeg ervandaan dat je niet meteen in rook en dergelijke zit, waar je bijvoorbeeld je BBQ of steenoven op kan plaatsen. Zo kan je tot in de late avonduurtjes blijven genieten van het heerlijke weer onder het genot van een lekker hapje.

Bloemperkjes

Hoewel een net gemaaid gazon er strak uitziet, kan een bloemperkje hier of daar zeker geen kwaad. Het fleurt de boel net wat op en zorgt voor meer karakter. Plaats bloemperkjes aan de rand van de tuin of aan de rand van een terras, dan vloeien de verschillende stukken van je tuin mooi in elkaar over. Af en toe, aan het einde van de dag, water geven als ze veel zon krijgen en dan heb je een prachtige tuin! Veel succes met het opbouwen van de perfecte tuin.

Geef een reactie