Zo zorg je voor extra verkoeling in huis 

Hoewel de temperatuur vandaag de dag nog rond het vriespunt ligt, duurt het niet lang meer voordat we kunnen genieten van warme zomerdagen. Vooral nu de temperaturen rond het vriespunt liggen, kijken veel mensen er dan ook met smacht naar uit. Hoewel veel mensen de zomerse temperaturen kunnen waarderen, brengt het ook nadelen met zich mee. Zo is het door de warmte lastig om het in huis aangenaam en koel te houden. Krijg jij het tijdens de warme zomerdagen ook maar moeilijk aangenaam koel? Met deze tips zorg je voor extra verkoeling in huis. 

Zonwering 

De naam zegt het al, zonwering weert de zon in huis. Doordat de zon niet direct in huis schijnt, maar eerder wordt geblokkeerd, zorg je voor schaduw en een lagere temperatuur in huis/ 

Raambekleding 

Raambekleding zoals gordijnen zijn niet alleen geschikt om te zorgen voor privacy, maar houden net als een zonwering ook warmte tegen. Ook zijn er speciale isolerende gordijnen die behalve de zon tegenhouden ook voor extra isolatie kunnen zorgen tijdens koude winterdagen. 

Isolatie 

Normaliter denk je bij het isoleren van een huis voor het beter vasthouden van de warmte om zo energie te besparen. Maar isolatie zorgt er ook voor dat een aangename temperatuur in huis beter behouden blijft en de warmte buiten blijft. 

Airco 

Wanneer bovenstaande oplossingen niet het gewenste effect geven, kan je ook een airco aanschaffen. Omdat de investering in een airconditioner vaak fors zijn, kiezen veel mensen voor een mobiele airco. Een mobiele airco is een stuk voordeliger en daarbij eenvoudig te verplaatsen naar een andere ruimte. Wanneer je een hele grote open ruimte hebt, is het voor een standaard mobiele airco lastig koel te krijgen. Bij de aanschaf van een mobiele airco moet je goed letten op het BTU wat staat voor British Thermal Units. Dit is een maat die vooral in de Verenigde Staten gebruikt wordt. De hoeveel BTU bepaald hoe krachtig de airco is. Een mobiele airco 12000 BTU kan bijvoorbeeld een grotere ruimte beter koelen dan een mobiele airco 6000 BTU. Welke airco het best geschikt is voor in jouw huis hangt af van de grote van de ruimte die je wilt kunnen. Een stelregel is dat je ongeveer 100 tot 150 BTU met m³ nodig hebt om de ruimte koel te krijgen. Een mobiele airco met 12000 BTU kan dus een ruimte van ongeveer 100m³ koelen. Uiteraard spelen andere factoren als hoe goed een ruimte geïsoleerd is en hoeveel ramen er zijn. Ook is een ruimte met een lager plafond makkelijker te koelen dan een ruimte met een hoog plafond.  

Kortom, houd je hoofd koel en zorg dat je goed voorbereid de zomer in gaat om zo onhoudbare temperaturen in huis te voorkomen. Door de juiste maatregelen te treffen, zorg je ervoor dat ook tijdens de warme zomerdagen het in huis goed vertoeven is. 

Geef een reactie