Maak van jouw woning een slim huis

Steeds meer Nederlanders maken van hun woning een slim huis, door deze bijvoorbeeld te voorzien van slimme lampen en een slimme radiatorknop. Dergelijke toevoegingen aan het interieur vergroten het wooncomfort en hebben een positieve invloed op het gebruiksgemak van de verschillende elektrische apparaten in huis. Wel zo prettig in een tijd van energiecrisis toch?!

Voorbeelden van het slimmer maken van je huis

Denk aan een slimme thermostaat, welke verbonden wordt met het netwerk binnen je woning. Het maakt het mogelijk de thermostaat binnen en buiten je huis via een app te bedienen. In de winter laat je de thermostaat overdag uitgeschakeld, om deze vervolgens in te schakelen op het moment dat je van kantoor naar huis rijdt. Zo kom je altijd thuis in een warm huis, zonder onnodig veel energie te verbruiken. Het is slechts één van de toepassingen van slimme apparatuur binnen woningen. 

Bestaande lampen omtoveren tot slimme lamp

Ten onrechte wordt soms gedacht dat alle apparatuur in huis vervangen moet worden, om je woning slimmer te kunnen maken. Dit klopt niet! Met slimme stekkers van een aanbieder als Robbshop is het mogelijk om bestaande lampen om te toveren tot slimme verlichting.

Het idee van deze slimme stekkers is dat je een extra schakelaar tussen het stopcontact en de lamp plaatst. Deze schakelaar kun je vervolgens geautomatiseerd in- en uitschakelen via de instellingen die je meegeeft in de bijbehorende app. Ook een handmatige bediening van de lamp via diezelfde app is mogelijk. Kies er bijvoorbeeld voor om de verlichting automatisch in te schakelen, op het moment dat het buiten donker wordt. Het helpt je de kans op een inbraak in huis te verkleinen en voorkomt dat lampen onnodig lang aan blijven staan. 

Voordelen van een slimme radiatorknop

Eerder las je al een belangrijk voordeel van een slimme thermostaat. Combineer je de thermostaat met slimme radiatorknoppen in huis, dan zijn er nog veel meer voordelen waarvan je profiteert. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om radiatoren afzonderlijk van elkaar in te stillen.

Het stelt je in staat om alleen die ruimten te verwarmen, die vandaag gebruikt zullen worden. Dat alles zonder dagelijks zelf de verschillende radiatoren na te moeten lopen om de knop ervan bij te stellen. Deze slimme radiatorknoppen zijn voorzien van een klein motortje, waarmee het mogelijk is de kraan van een radiator open of dicht te draaien via de app op je telefoon of tablet. Wel zo makkelijk! Het helpt je de energiekosten verder terug te dringen, naast het gebruik van de slimme thermostaat zelf. 

Geef een reactie