Klein atelier inrichten om thuis te schilderen?

Ben je een creatieveling en wil je graag thuis een klein atelier inrichten om te schilderen? Dan zijn er een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om de perfecte atelier/schilderruimte te creëren. Van het kiezen van de juiste ruimte, het investeren in goede apparatuur tot schilderen met een daglichtlamp, er zijn veel tips en trucs om ervoor te zorgen dat je thuis een professionele werkruimte kunt creëren. Lees er hier meer over!

Kies de juiste ruimte voor een atelier

De eerste stap bij het inrichten van een atelier/schilderruimte is het kiezen van de juiste plek. Zoek een ruimte waar je de rust hebt om te schilderen en waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Een ruimte met veel natuurlijk licht is ideaal omdat je zo de kleuren beter kunt zien. Een zolder of een extra slaapkamer kan perfect zijn.

Creëer voldoende opslagruimte

Zorg voor voldoende opslagruimte om je materialen op te bergen. Opbergbakken en planken kunnen erg handig zijn. Je wilt alle materialen goed organiseren, zodat je alles makkelijk kunt vinden wanneer je aan het werk bent. Vergeet ook niet om voldoende ruimte vrij te houden om je schilderijen te laten drogen.

Kies de juiste verlichting

Verlichting is zeer belangrijk. Natuurlijk licht is altijd de beste optie, maar als je niet voldoende natuurlijk licht hebt, kun je altijd investeren in kunstmatige verlichting. Overweeg het gebruik van een daglichtlamp om de kleuren van je schilderijen goed te kunnen zien. Een daglichtlamp bootst het natuurlijke licht na en zorgt voor een heldere verlichting van je werkruimte. Op deze manier kun je ook vermoeide ogen voorkomen.

Zorg voor voldoende ventilatie

Schilderen kan leiden tot een opeenhoping van dampen en geuren, daarom is het belangrijk om voldoende ventilatie in je werkruimte te hebben. Een open raam kan een eenvoudige oplossing zijn, maar als dat geen optie is, overweeg dan het installeren van een ventilatiesysteem. Dit helpt je om frisse lucht binnen te laten en eventuele schadelijke dampen af te voeren.

Investeer in goede apparatuur

Het is eigenlijk heel logisch. Maar we willen het toch graag benoemd hebben. Kies voor kwalitatieve en duurzame materialen, zoals penselen en verf. Goede apparatuur kan een groot verschil maken in de kwaliteit van je werk. Het is beter om te investeren in een paar goede kwaliteitsmaterialen dan om te besparen op de verkeerde materialen. Het kan op de lange termijn veel geld besparen en zorgt voor betere resultaten.

Geef een reactie