Met grey wash beits een stoere oude look aan meubels geven

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 25th, 2022 om 01:10 pm

Zelf meubels opknappen of de tuininrichting verfraaien? Met grey look beits op oliebasis kan dit. In deze blog lees je alles over de mogelijkheden van dit product op jouw meubels.

Hout heeft veel mogelijkheden

Hout is een prachtig product, zowel als het nieuw is als wanneer het oud is, behoudt het zijn charme. Wat je voorkeur heeft, glanzend en kleurrijk nieuw hout, of juist mat en vergrijsd oud hout, is aan jou. Wanneer je een liefhebber bent van oude houten meubels, een oude houten vloer of een vergrijsde houten gevel, kun je dit nabootsen met Osmo Grey wash beits. Deze verf kun je aanbrengen in verschillende kleuren. Van licht grijs tot grafiet. 

Wash of dekkend effect

De white wash look voor hout is jarenlang populair geweest. Met name in de landelijke interieurstijl was dit veel te zien. Met de opkomst van de industriële stijl is de white wash naar de achtergrond verdwenen. Dat is jammer, want met een grey wash beits is hetzelfde effect te bereiken waardoor je een industriële sfeer krijgt. In plaats van zo’n glanzende houten kast, krijgt de kast direct karakter. En in plaats van een nieuwe houten schutting of tuinscherm, kan het lijken alsof deze er al jaren staat.

Wél een oud effect, maar toch beschermd tegen vocht en vuil

Het klinkt tegenstrijdig, maar het doel van hout behandelen is om het tegen verouderen te beschermen. We willen immers wél een oud effect, maar ook een lange levensduur. Sommige mensen behandelen hout nu niet omdat ze juist het oude effect mooi vinden. Vergrijsd hout of hout met een zilveren nerf erin; prachtig! 

Osmo Olie-Beits doet dit en meer. Je kunt namelijk precies zien welke kleur het hout kan worden. Kies eiken, grenen of vuren en bekijk het effect. Je had vast niet verwacht dat je vurenhout een cognackleur kunt geven alsof het douglas is, of het in de kleur Jatoba als mangohout kunt laten voorkomen!

De structuur blijft zichtbaar

Een voordeel van beits op oliebasis is dat het het hout voedt en beschermt. Tegelijk blijft de nerf zichtbaar waardoor juist de reden om voor een bepaalde houtsoort te kiezen, niet overschilderd wordt. Ontdek zelf de kracht van beits en ga aan de slag met meubels en tuininrichting. Het aanbrengen ervan is makkelijker dan verven en het rendement is hoog.

Geef een reactie