Bloemen: altijd een goed idee

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 5th, 2022 om 02:32 pm

Bloemen zijn voor haast elke gelegenheid een uitermate geschikt geschenk. Voor zeer uiteenlopende aanleidingen bieden mensen elkaar bossen of boeketten aan. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen of andere vieringen zoals diploma uitreikingen of bruiloften. Maar ook op de minder vrolijke gelegenheden zetten we ze in als manier om ons medeleven te laten blijken. Wanneer iemand ziek is of op een begrafenis bijvoorbeeld. Bloemen kunnen een klein gebaar zijn, maar bloemen kunnen ook een belangrijk onderdeel spelen in belangrijke ceremoniële gebeurtenissen zoals huldigingen of herdenkingsdiensten. We denken er wellicht lang niet altijd over na, maar ze hebben een bijzondere plek in de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Daarom lees je in dit artikel meer over bloemen en voor welke gelegenheden zij geschikt zijn!

Bloemen in alle soorten en maten

Er bestaat een haast onuitputtelijke hoeveelheid verschillende bloemen. Waar we ook komen ter wereld vinden we weer andere prachtige bloemen die groeien door de unieke lokale omstandigheden van het gebied. Normaal gesproken zouden we verwachten dat bloemen het vooral goed doen in aangename klimaten en bij zonnige temperaturen. Maar ondanks dat Nederland niet bekend staat als een land met een aangenaam klimaat en veel zonnig weer gedurende het jaar, hebben we in Nederland toch een ongekende hoeveelheid en diversiteit tot onze beschikking. Bloemen zijn in ons land letterlijk in alle soorten en maten te verkrijgen. Dit komt omdat we in Nederland een rijke historie op het gebied van bloementeelt en handel kennen. Zodoende worden, vaak in kassen, het hele jaar door de prachtigste bloemen gekweekt en de hele wereld over verscheept.

Een mooie bos bloemen uitzoeken?

Die grote verscheidenheid aan bloemen wil er nog wel eens voor zorgen dat het niet makkelijker wordt voor mensen die ze willen kopen om een mooi boeket uit te zoeken. Gelukkig zijn er een aantal populaire keuzes waarmee je het eigenlijk altijd wel goed doet. De namen van rozen, tulpen, lelies, anjers en chrysanten komen waarschijnlijk iedereen wel bekend voor. Ook narcissen en orchideeën zijn zeer populaire bloemen. Wil je een mooie bos bloemen, of een leuk boeket laten samenstellen door je bloemist? Dan hoef je vaak slechts aan te geven wat je mooi vindt, waarop je bloemist een prachtig boeket weet samen te stellen. Natuurlijk is het daarbij wel goed om aan te geven voor wie het boeket is en voor welke gelegenheid je het boeket zal aanbieden. Dit omdat sommige bloemen een duidelijke boodschap met zich mee brengen. Je werkgever op zijn verjaardag een bos rozen aanbieden zal zeker voor wat scheve blikken zorgen!

Lang genieten van je boeketje

Vaak wordt bij de bloemist gevraagd naar een boeketje dat lang mee kan. Het is natuurlijk ook wel leuk als je een mooi boeket aankoopt dat jij of degene aan wie je het boeket geeft er lekker lang van kan genieten. De grootste winst behaal je op dit vlak echter niet door te kiezen voor een bepaalde soort bloemen, maar door je bloemen goed te verzorgen wanneer ze eenmaal in de vaas staan. Het regelmatig verversen van het water en het gebruiken van de plantenvoeding die doorgaans meegeleverd wordt met het door jou aangekochte boeket zorgen er al voor dat jouw boeket zeker een week mooi moet blijven.

Geef een reactie