Ondergewaardeerde elementen in de keuken

Wij maken allemaal dagelijks gebruik van een keuken. Om je ontbijt en avondeten klaar te maken, maar ook om de afwas te doen. Je keuken bestaat uit veel verschillende elementen, maar soms waarderen we deze elementen niet.

De vaatwasser

Veel mensen hebben tegenwoordig een vaatwasser in huis. Het neemt je zoveel werk uit handen. Je bent namelijk niet meer lang bezig met het schrobben van borden en kopjes. Toch heeft een grote groep mensen geen vaatwasser in huis. Dit omdat het gebruik van een vaatwasser geld kost en een vaatwasser aanschaffen ook gauw in de duizenden euro’s kan lopen. Deze mensen wassen dus nog steeds hun vuile borden, bestek en kopjes met de hand. Dit is voor veel mensen vervelend om te doen. Ook komt het wel eens voor dat mensen hun handen gaan irriteren door de schoonmaakmiddelen.

Kokend waterkraan

Bijna iedereen in Nederland heeft een ouderwetse kraan die je met de hand moet bedienen. Als je dan warm water nodig hebt voor een kopje thee moet je eerst de waterkoker vullen en aanzetten. Sinds enkele jaren bestaan er kranen waarbij deze functie is ingebouwd. Dit noemen we een kokend waterkraan. Een kokend waterkraan is een kraan die water aan de kook brengt. Het kokendhete water komt er direct uit en je hoeft niet te wachten tot het water gekookt is zoals bij een waterkoker. Het is belangrijk dat er geen kleine kinderen zijn die gebruik maken van zo’n kraan. Er zit vaak een kinderslot op maar, de kans blijft aanwezig dat ze de kraan toch gebruiken en zichzelf ermee verwonden. Er zijn veel verschillende merken op de markt gebracht. Een van de bekendste merken is Unito. Unito is al jaren een grote speler op de markt van kranen en staat bekend om kwaliteit.

Een oven

Een oven hebben veel mensen niet. Je kan er allerlei lekkere gerechten mee maken zoals een ovenschotel. De meeste mensen hebben alleen een magnetron en zijn vaak jaloers op mensen die een oven hebben. Ovens die tegenwoordig verkrijgbaar zijn op de markt zijn combimagnetrons. Dit is zowel een over als een magnetron in een. Een combimagnetron kan al snel honderden tot duizenden euro’s kosten afhankelijk van het formaat. Dit is ook reden waarom veel mensen geen oven hebben. De combimagnetron werkt volledig op elektriciteit en veel oudere ovens werken vaak op gas.

Inbouw prullenbak

Tegenwoordig zijn alle ontworpen keukens voorzien van een ingebouwde prullenbak. Je kent het vast wel, het is een prullenbak die vaak onder de spoelbak verstopt zit. Dit geeft meer ruimte in de keuken en je hebt geen last van nare geuren. Toch hebben veel mensen met een wat oudere keuken geen ingebouwde prullenbak.

Kookeiland

Een kookeiland straalt luxe uit. Je kan er uitgebreid op koken en het is in de meeste gevallen ook mogelijk om het kookeiland te gebruiken als eettafel. Een kookeiland is voorzien van een stralende granieten keukenblad en geeft een luxe uitstraling. De meeste mensen in Nederland hebben geen kookeiland omdat het niet in hun huis past en de kosten daarvan zijn ook hoog.

Geef een reactie