Ongedierte in huis: wat te doen?

Ongedierte in huis wat nu

Ongedierte in jouw woning of bedrijf? Reken hier snel mee af!

Als je nooit eerder te maken hebt gehad met een ongedierteplaag, dan kan het schrikken zijn als je ineens vreemde beestjes over de vloer ziet kruipen of waggelen. Wie weet vliegen er wel beestjes door het hele pand/huis en zitten ze zelfs in je voorraadkasten? Waar je ook last van hebt: met ongedierte moet je zo snel mogelijk afrekenen voor er ziektes uitbreken of mensen op een akelige manier worden gestoken of gebeten!

Kun je de beestjes zelf aan?

Eén of twee muizen kun je misschien vangen, maar een hele horde niet. Eén wesp kun je nog doodslaan, maar op een heel nest slaan is simpelweg ‘too much’ en nog levensgevaarlijk ook. Gelukkig bestaan voor dit soort situaties professionals die met veel beleid een ongedierteplaag kunnen aanpakken én voorkomen. Een ongediertebestrijder weet precies hoe beestjes zich gedragen en waarom. Hij kan ook achterhalen hoe de plaag is ontstaan. En last but not least: hij kan plagen met allerlei middelen doen verdwijnen!

Wat wordt er gebruikt om ongedierte te bestrijden?

Dat ligt aan het soort beestje. Gaat het om muizen of ratten binnenshuis, dan wordt er gif ingezet. Trippelen ze in je tuin, dan worden er op tactische plekken klemmen geplaatst. Heb je juist last van insecten zoals wespen, muggen of rioolvliegjes? Dan wordt insecticide gebruikt: in poedervorm of als vloeibaar middel. Heb je last van vogels, zoals duiven? Dat wordt dan een ander verhaal. Die mogen namelijk niet gedood worden, maar je mag ze wel op afstand houden met wering.

Kan het ongedierte terugkomen? 

Ook dit hangt af van met welk beestje je te maken hebt. Muizen en ratten blijven vast wel weg als je je afval (voortaan) netjes opruimt en op tijd laat afvoeren. Zijn er andere ongewenste knaagdieren of insecten door gaten en kieren in je muren of vloeren gekropen? Dan moet je ervoor zorgen dat al die openingen gedicht worden. Op deze manieren verklein je al de kans op een volgende plaag, maar de expert zal vast nog wel meer adviezen voor je in petto hebben.

Hoe kom je aan een ervaren ongediertebestrijder?

De beste plek voor het inschakelen van een ongediertebestrijder is Beestjeskwijt.nl. Zij zijn door het gehele land actief en kunnen jou helpen met jouw plaag.

Toevallig woonachtig in Rotterdam?

Woon of werk je in Rotterdam en kom je maar niet van lastige beestjes af, dan ben je het beste gebaat met een expert uit je eigen woonplaats. Deze kan namelijk snel ter plekke zijn!

Bel of mail Beestjeskwijt Rotterdam voor professionele ongediertebestrijding in Rotterdam, ook voor spoedklussen beschikbaar!

Geef een reactie