Een schuifdeurkast

Als je op zoek bent naar een nieuwe kledingkast kom je er al snel achter dat er verschillende kasten zijn waar je uit kan kiezen. Het hangt een beetje van de slaapkamer af welke kast het meest geschikt is. Ben je op zoek naar een kast dan maak je gebruik van de juiste materialen en kleuren die bij de rest van de kamer passen. Daarnaast weet je precies hoe groot de kast moet zijn. Voor de deur van de kast kan je kiezen uit een draaideur of een schuifdeur. Een draaideur neemt veel ruimte in beslag en is geen goede deur voor een kleine kamer. Dan is een schuifdeurkast meer geschikt.

De juiste kast

Om al je kleding en spullen op te bergen ben je op zoek naar een grote kast. De indeling van de kast kan je zelf samenstellen. Draag je veel jurken dan wil je deze ophangen, vouw je al je kleding op dan zijn planken belangrijker. Een kast is een opvallend onderdeel van de slaapkamer.

Door te kiezen voor een grote robuuste kast maak je er echt een eyecatcher van. Plaats een spiegel op de deuren zodat je nog even je outfit kan bekijken voordat je de deur uitgaat. Naast dat de kast functioneel moet zijn mag deze ook opvallen. Kasten kan je mooier maken door verschillende accessoires als een spiegel, verlichting of andere leuke toevoegingen. Dat maakt van een eenvoudige kledingkast toch een opvallend onderdeel van je kamer.

De voordelen van een schuifkast

Door een schuifkast maak je gebruik van de ruimte. Een schuifkast is makkelijk te openen en hierdoor lever je geen ruimte in. Kies je voor een draaideurkast dan lever je altijd ruimte in om de kast open te doen. De deur gaat naar buiten open zodat je hier niet meer langs kan lopen. Een schuifdeurkast heeft hier geen last van. Als je een schuifdeurkast sluit nadat je bent aangekleed zorg je ervoor dat deze stofvrij blijft. Het mooie van veel schuifdeurkasten is dat je de indeling helemaal zelf kan bepalen.

Dit maakt er een persoonlijke kledingkast van waar jij optimaal van geniet. Of je nu veel jurkjes draagt of juist niet maakt dan niets uit. Stel je eigen planken, vakjes, laadjes en hanggedeelte samen. Deze kledingkast valt op in je kamer, is enorm elegant en ook nog eens heel handig voor het opbergen van al je spullen.

Een schuifdeurkast is in veel verschillende opzichten een stuk functionelere en prettiger in gebruik dan een draaideurkast. Wil je geen ruimte inleveren door de deur van je kledingkast maak dan gebruik van een schuifdeurkast.

Bron: designlife.nl

Geef een reactie