Op jacht naar een nieuwe bank?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op november 5th, 2018 om 10:30 am

nieuwe bank

Op jacht naar een nieuwe bank? Lees dan deze tips:

Bij het kopen van een nieuwe bank is het verstandig om met de volgende punten rekening te houden voor dat je naar de meubelzaak gaat:

Functie

Hoe groter de bank, des te kleiner de ruimte lijkt. Bedenk daarnaast voor jezelf wat de functie is van de bank. Heeft de bank een functionele functie met als doel om steun te bieden. Of staat de bank er meer als opvulling van de ruimte met als doel om de inrichting af te maken? Zit ik daarnaast liever op een harde zitting of ga ik liever voor een zachte bank waarin ik lekker onder uit kan zakken?

Afmetingen

Welke bank het beste in jouw inrichting past is geheel afhankelijk van de manier van leven, gezinssamenstelling, smaak en de hoeveelheid m2.
Met een bank kopen is het aan te raden om een tekening mee te nemen van de woonkamer of ruimte waarin de bank komt te staan of meet de ruimte goed op. Op de een of andere manier lijkt de bank in de winkel altijd kleiner dan wanneer de bank thuis staat. Is de ruimte klein waarin je de bank gaat plaatsen? Verstandig om dan wel voor een bank met pootjes te gaan. Daardoor oogt de vloer groter en de bank minder massief. Meestal zijn banken verkrijgen in verschillende afmetingen: 2-hoekszitbank, 3-hoekszitbank of een grote loungebank. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden.

Kleur

Bank kopen? Geen zin om een risico te nemen als het gaat om de kleur?Zoek dan een bank uit met een neutrale kleur en kies dan voor uitgesproken kussens. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk weer de toon van je inrichting kan veranderen door de kleur van de kussens te veranderen. Door middel van kussens kun je eindeloos variëren met een neutrale kleur bank. Daarnaast zijn er ook talloze mogelijkheden in verschillende soorten stoffen. Gaat de voorkeur uit naar leer of juist naar katoen? Dat zijn allemaal vragen om bij stil te staan voor je gaat kijken naar een bank. Het is ook een aanrader om de kleurcodes/stukjes materiaal van de inrichting mee te nemen naar de winkel. Des te meer kans op een succesvolle aankoop voor je inrichting!

Geef een reactie