Op welk programma je handdoeken wassen?

Ontdek het beste programma voor zachte handdoeken: verander je harde, ruwe handdoeken in onweerstaanbaar zacht badtextiel. Niemand houdt van een harde handdoek die je huid schuurt na het douchen.

Laat je verwennen door het ultieme genot van luxe zachte handdoeken die je omhullen in een weldadige zachtheid. Ontdek nu welk wasprogramma je moet gebruiken om je handdoeken te wassen en dompel jezelf onder in de wereld van ultiem comfort.


Welk wasprogramma is het beste voor het wassen van handdoeken?

Het meest geschikte programma hangt af van de stof van je handdoeken. De meeste handdoeken zijn gemaakt van katoen, dus gebruik het katoenprogramma van je wasmachine en stel de was-temperatuur in op minimaal 40 graden. De exacte temperatuur stel je in aan de hand van de kleur van de handdoeken.

 • 60° is ideaal voor witte handdoeken.
 • 40° is het beste voor donkerdere handdoeken om te voorkomen dat ze vervagen en de kleur behouden wordt.

P.S. Als je geen katoenprogramma op je machine hebt, gebruik dan het ‘Wit/Kleuren’-programma.


wasprogramma-om-handdoeken-te-wassen

BELANGRIJK: Was handdoeken apart van de rest van je wasgoed.

Het apart wassen van handdoeken is belangrijk om de hygiëne te waarborgen, het absorptievermogen te behouden en de levensduur te verlengen.

 1. Hygiëne:
  Handdoeken kunnen bacteriën, oliën en dode huidcellen bevatten, dus door ze apart te wassen voorkom je overdracht van vuilresten naar ander wasgoed.
 2. Absorptievermogen behouden:
  Het gescheiden wassen van handdoeken voorkomt dat vezels van pluizige kleding of ander textiel zich hechten aan de handdoeken, waardoor hun absorptievermogen behouden blijft.
 3. Verlenging van levensduur:
  Door handdoeken gescheiden te houden, minimaliseer je slijtage en wrijving, wat de kwaliteit en duurzaamheid van de handdoeken bevordert en ervoor zorgt dat ze langer meegaan.

Hoe handdoeken drogen na het wassen?

Nadat de handdoeken in de wasmachine zijn geweest, droog dan je (katoenen) handdoeken op hoge temperatuur in een droger, maar niet langer dan 5 minuten.

Te lang drogen kan de stof beschadigen. Droog de handdoeken bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte en vermijd direct zonlicht (dit kan je handdoeken stijver maken).

Als je handdoeken van linnen zijn of een decoratieve rand hebben, droog ze dan in de open lucht of in de droger op lage temperatuur.

Let op: Handdoeken opbergen doe je pas wanneer ze écht goed droog zijn.


Hoe krijg je je handdoeken weer lekker zacht als ze hard/ruw zijn?

Afdrogen met een ruwe handdoek is niet prettig. En dan drukken we het nog voorzichtig uit. Want stiekem is het eigenlijk verschrikkelijk.

Tijd om er iets aan te doen. Lees daarom onderstaande blog met tips die helpen je om de oorspronkelijke zachtheid van de handdoek te behouden.

Geef een reactie