Katoenen beddengoed: soorten uitgelegd

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op april 14th, 2023 om 07:32 pm

Niets is zo fijn als lekker wegzakken in een comfortabel bed met zacht beddengoed. Maar het koopproces is eigenlijk best lastig. Er zijn namelijk verschillende materialen waar je uit kunt kiezen en binnen deze materialen heb je ook weer verschillende soorten. Het meest voorkomende materiaal beddengoed? Katoen.

Echter zijn er verschillende soorten katoen die elk hun eigen eigenschappen hebben. Zo heb je Egyptisch katoen, percal katoen , jersey katoen en katoen satijn. Maar welke is het beste voor jouw situatie? In samenwerking met de specialisten van linnenspeciaalzaak.nl schreven we een blog met uitleg over de soorten.


Soorten katoen, de eigenschappen & advies voor gebruik

Waarschijnlijk wil je snel weten wat de verschillende eigenschappen zijn van de genoemde soorten katoen en in welke situatie ze het meest geschikt zijn. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt van de katoenen beddengoed soorten.

Hieronder vind je een schematische weergave van het advies voor het kiezen van de juiste soort katoen voor beddengoed. Makkelijk toch?!

Soort katoen Eigenschappen Onderhoud Prijsniveau Link uitleg katoensoort
Egyptisch katoen Langere vezels, zachte en duurzame stof Wasbaar in de machine op lage temperatuur Hoog Wat is Egyptisch katoen >>
Percal katoen Dicht weefpatroon, glad en gelijkmatig oppervlak Wasbaar in de machine op hoge temperatuur Gemiddeld Wat is Percal katoen >>
Jersey katoen Rekbaar en comfortabel, minder duurzaam dan andere soorten Wasbaar in de machine op hoge temperatuur Laag Wat is Jersey katoen >>
Katoen satijn Gladde en glanzende stof, koel en zijdeachtig Wasbaar in de machine op lage temperatuur Hoog Wat is Satijn katoen >>

*Wil je toch meer weten? klik dan in de laatste kolom op de linkjes om meer uitleg te lezen over de soorten.

Het is belangrijk om te bedenken welke eigenschappen het meest belangrijk voor jou zijn bij het kiezen van beddengoed en welke katoensoort het beste past bij jouw slaapomstandigheden en persoonlijke voorkeuren.


Welke soort katoenen beddengoed wordt het vaakst gekocht door Nederlanders?

Hoewel alle soorten katoen hun eigen unieke eigenschappen hebben, is het meest voorkomende type katoen in Nederlandse huishoudens percal katoen. Dit komt doordat het zacht, glad en duurzaam is en geschikt is voor warmere temperaturen. Daarnaast is het gemakkelijk te onderhouden en kan het gewoon in de wasmachine worden gewassen.

Ook is het een groot voordeel dat er voor percal katoen ontzettend veel verschillende designs te koop zijn. Ga jij voor een knallend design? of ben je niet zo avontuurlijk en houd je het gewoon bij een wit dekbedovertrek?

Welke soort katoenen beddengoed geniet jouw voorkeur?

Het is belangrijk om te bepalen welk type katoen het beste past bij jouw persoonlijke voorkeuren en slaapomstandigheden. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een luxueuze uitstraling en zachte stof, dan is Egyptisch katoen wellicht de beste keuze voor jou. Als je echter op zoek bent naar een koelere en ademende stof, dan kun je beter gaan voor percal katoen.

Aanvullingen op onze blog ‘welke soorten katoenen beddengoed zijn er’?

Hoewel we specialisten zijn op het gebied van wonen, kan het natuurlijk altijd zijn dat we iets over het hoofd zien. Misschien missen we wel cruciale informatie over de soorten katoenen beddengoed. Wij zouden het daarom fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze blog nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren en helpen van het juiste beddengoed.

Vul het contactformulier op onze contactpagina in of stuur een mail naar info@woonleven.com en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!

Een gedachte over “Katoenen beddengoed: soorten uitgelegd

Geef een reactie