Prusa i3 mk3 als zakelijk instrument

Als gevraagd wordt wat de meest vooraanstaande 3D printer van dit moment is, dan zal vaak de naam Prusa mk3 vallen. Dat komt vooral ook omdat deze printer zakelijk veel te bieden heeft. Onder andere de snelheid en de stabiliteit spelen hier een rol in. Als gevolg daarvan heeft de printer sinds de lancering in 2017 al heel veel prijzen weten te pakken. Dit zijn prijzen voor zowel de werking als voor de resultaten die de printer biedt. Het is aantrekkelijk om dit eens goed te bekijken. Zo doe je er zakelijk je voordeel mee.

Klaar voor je het weet

De Prusa i3 mk3 heeft misschien wel één van de belangrijkste voordelen te bieden. Als het gaat om 3D printen is snelheid altijd een punt van aandacht. Bij deze printer is dat dan ook goed verzorgd. Er zijn snelheden tot wel 200 mm/s aan te houden. Dit is belangrijk vanuit zakelijk oogpunt. Hoe sneller er gewerkt kan worden, hoe groter de mogelijkheden zijn. Alleen al om die reden zijn er heel veel ondernemers die graag in deze 3D printer investeren. Daar komt ook nog eens bij dat den snelheid niet ten koste gaat van een ander belangrijk voordeel.

Van begin tot eind stabiel

De Prusa i3 mk3 print weliswaar nog altijd met ongekend hoge snelheid, maar dat betekent niet dat de kwaliteit hieronder moet lijden. Sterker nog, er zijn nauwelijks printers te vinden die alles zo goed op orde hebben als deze printer. Dat komt door het gebruik van een reeks aan sensors die het printproces in de gaten houden. Daardoor krijg je ook echt het ontwerp dat je hebt ingevoerd in handen. Ongeacht hoe groot of hoe gedetailleerd dit ontwerp dan ook is. Ook dat is zakelijk weer flink aantrekkelijk te noemen. Alle reden om hiervoor te kiezen.

In veiligheid kunnen uitwerken

Werken met een 3D printer moet natuurlijk wel gewoon veilig gebeuren. Zeker wanner dergelijke hoge snelheden worden gehaald. Ook dit was dan een essentieel punt bij het ontwikkelen van de Prusa i3 mk3. Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat ook op dit vlak allerlei vormen van monitoring worden toegepast. Daarmee wordt voorkomen dat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Dat om ook nog eens het resultaat van de prints sterk ten goede. Alle reden om dit dus ook mee te wegen in de keuze voor een bepaald type printer. Dit kan veel goeds doen in zeer veel opzichten.

Geef een reactie