Raamdecoratie Trends in 2018

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op juni 6th, 2019 om 05:07 pm

Raamdecoratie- en Gordijnentrends in 2018

Een jaarlijks terugkerend fenomeen, de gordijnentrends 2018 (of nóg beter: de raamdecoratie trends 2018). Woonleven deed onderzoek naar de nieuwste ontwikkelingen en trends in de wereld van gordijnen, jaloezieën en andere raamdecoratie. Maar wat zijn nou de grootste veranderingen ten opzichte van 2017? En wat geeft uw interieur meer stijl in 2018? Speciaal voor u hebben wij de beste trends op een rijtje gezet. Lees er hier alles over!

Trend 1: Klaar voor de comeback van de rolgordijnen?

Geloof het of niet, maar de rolgordijnen zijn bezig aan een flinke comeback. Waar de rolgordijnen in de afgelopen jaren, púúr als praktisch werden betiteld, pakken diverse merken dit jaar flink uit met trendy designs met kleuren met karakter. Volgens ons een mooie ontwikkeling! Maar wat zijn nou de voordelen van rolgordijnen en welke keuzes heeft u?

Trend Kleurrijke Rolgordijnen

De meeste mensen zijn dol op een interieur met veel lichtinval. Vooral op dagen dat het zonnetje schijnt is het heerlijk om binnen lekker van de zon te kunnen genieten. Door te kiezen voor rolgordijnen bepaal je zelf precies hoeveel licht er wanneer binnenkomt. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze voor transparante rolgordijnen, semi-transparante rolgordijnen of zelfs verduisterende rolgordijnen. Rolgordijnen zijn daarnaast erg gemakkelijk in gebruik, redelijk duurzaam en zeker niet duur. Daarnaast zijn ze geschikt voor vrijwel iedere ruimte.

Zoals gezegd pakken diverse merken en leveranciers in 2018 flink uit. Wij spotten warme aardse tinten, maar ook een karakteristieke groene kleuren die een woning een totaal andere beleving geven. De meest bijzondere raamdecoratie trend in 2018? De koude maar toch natuurlijke kleuren blauw die wij toch verrassend vaak voorbij zien komen. 2018 is in ieder geval het jaar van de contrasten: De warme aardse tinten tegenover de koude blauwe tinten. Bijzonder, maar toch écht waar!

Trend 2: Contrasterende gordijnen

Wij noemden het hierboven al, de bijzondere trend van de contrasterende kleuren. Maar is dat eigenlijk wel zo bijzonder? Contrasten zien we natuurlijk al jaar en dag. Wit, gecombineerd met zwart is natuurlijk het beste voorbeeld. De beste benaming voor de contrasten in 2018? Colorblocking: het combineren van felle, contrasterende kleuren.

Colorblocking Gordijnentrend

Klaar om te combineren?

Colorblocking kun je heel goed toepassen in de raamdecoratie zoals gordijnen die van twee verschillende kleuren gemaakt zijn of juist twee verschillende soorten raamdecoratie bij een raam. Zoals rolgordijnen met overgordijnen of lamellen met in-betweens. De contrasterende kleuren zorgen voor een ruimtelijk beeld en zijn zeer bepalend voor de sfeer. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk meegenomen dat u kunt bepalen welke gordijnen de meeste functionaliteit hebben.

Dé gordijnentrend van 2018? Contrast!

Trend 3: Hoera! We worden duurzamer

Duurzaamheid een woord dat steeds meer de boventoon begint te voeren. Zo langzamerhand worden we allemaal steeds bewuster van het milieu en ons gebruik van materialen. Hierbij mag de raamdecoratie natuurlijk niet ontbreken! Nu de economie weer in de lift zit en elk huishouden wat meer te besteden heeft, wordt er steeds vaker gekozen voor duurzame producten.

Maar is duurzaam ook altijd duurder en misschien wel minder mooi? Niet als je het ons vraagt: Je hebt namelijk best wel wat leveranciers die veel waarde hechten aan de duurzaamheid van de producten en zich steeds verder ontwikkelen op dit vlak. De designs worden steeds mooier en de producten bevatten steeds vaker duurzame materialen. Grote merken zoals luxaflex en de ploeg besteden hier veel aandacht aan. Maar vergeet ook de lokale, zelf fabricerende raamdecorateurs niet. Al jaar en dag staan zij voor kwaliteit en duurzaamheid.

Koop jij in 2018 geen duurzame raamdecoratie? Dan hoor je er niet meer bij!

Duurzame gordijnen trend

Trend 4: Fluwelen Gordijnen

Een gordijnentrend die we in 2017 ook al zagen: fluwelen gordijnen. Maar is fluweel niet heel oubollig en iets voor in stoffige oude huizen? HELEMAAL NIET! We zien de stof fluweel steeds vaker terug in het interieur, en niet alleen in oubollig ingerichte huizen. Zo zijn naast fluwelen gordijnen ook fluwelen banken en stoelen niet meer weg te denken uit de trendy inrichting in 2018. Fluweel is uitstekend te combineren met warme kleuren zoals olijfgroen en zacht roze.

Zat van al het 'strakke' aan je raam ? En wil je een modieuze sfeer in je inrichting creëren? Kies dan zeker voor fluwelen gordijnen. De fluwelen gordijnen geven jouw huis een warme look waarin jij je écht thuis kunt voelen!

Gordijnentrends 2018 - Fluwelen Gordijnen

Advies voor de nieuwste raamdecoratietrends in 2018?

Wil je advies bij het inrichten van jouw interieur of de nieuwste kleurentrends in raamdecoratie en gordijnen van 2018?? Neem dan contact met ons op. Woonleven inspireert niet alleen, maar wij helpen je ook nog eens verder.

Naast het delen van nieuwe woontrends en fantastische wooninspiratie, kunnen wij je ook in contact brengen met specialisten op diverse woonvlakken. Zo hebben wij een groot netwerk van raamdecoratiespecialisten, gordijnenwinkels en woonmalls. Zo heb jij alles om handen, zodat jij jouw inspiratie om kunt zetten in daden.

Advies van Woonleven

Geef een reactie