Kleed de woning af met de juiste kussens

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 16th, 2018 om 07:31 pm

It's all about the details

Het plaatsen van kussens in huis is een alternatieve manier om het huis leuk aan te kleden. Het zijn vooral de details die de sfeer compleet maken in huis. Ze transformeren niet alleen de uitstraling maar bieden ook nog het comfort dat je van een een kussen mag verwachten.

Woning design

Elke ruimte binnen een woning kan zijn eigen stijl hebben en zijn eigen functionaliteit. Deze twee kenmerken bepalen wat de keuze zal zijn aan kussens die je gebruikt in elke ruimte apart. Ook het design van de kussens zelf vragen om aansluiting op de inrichting en uitstraling van elke ruimte.
Leuke kussens voor op de bank

Soorten kussens

Het design van kussens helpt bepalen hoe deze te gebruiken en voor welke ruimte deze geschikt zijn. Om een aantal voorbeelden te geven zijn hier een aantal soorten kussen met daarbij de suggestie voor de ruimte en manier van gebruiken.   Stoelkussens Een extra comfort aan het zitten op een stoel is gebruiken van een stoelkussen. Voor veel mensen is dit een extra gemak bij het zitten aan de keukentafel of als extra verhoging in de stoel. Maar hier mag zeker het design van kussen niet ontbreken. Bij veel eetkamer sets kan je stoelen een extra uitstraling geven door het gebruiken van een kleurrijke stoel kussen of een kussen met een design patroon. Dit laatste kun je doen om contrast te creëren tussen de stoel en het kussen voor een leuke uitstraling.   Bankkussens Kussen voor op de bank, naast de zitting en rugvulling, zijn leuke als extraatje om meer sfeer te maken aan de uitstraling van de bank. Ook hier geldt dat een leuk patroon en het juiste contrast ervoor zorgt dat de kussen past bij het uiterlijk van de bank. En als het dan toch moet kun je er je hoofd op rusten wanneer je even lekker uitgestrekt gaat liggen op de bank. Hierbij is steun onder het hoofd ook weer van toepassing maar ook een verhoging voor de benen wanneer aan de andere kant de voeten hierop legt.   Loungekussens Bij de aanschaf van je loungeset krijg je soms een standaard kussens meegeleverd. Maar vaak zijn deze kussens wat standaard en in een enkele kleur beschikbaar. Het aanschaffen van loungekussens met een leuke design en van goed materiaal is dan ook een must om naar te kijken.   Zitkussens In plaats van een bank of stoel als zitmeubel zijn er ook zitkussens om als meubilair te dienen en niet per se te als comfort voor ondersteuning te gebruiken. Het leuke hieraan is dat het ontwerp ook echt gericht is op de functionaliteit als meubel maar wel met het comfort van een kussen.   Slaapkussens Uiteraard zijn deze bestemd voor de slaapkamer en te gebruiken om comfortabel te zijn voor het ondersteunen van het hoofd tijdens het slapen. Over het algemeen spreek hier de functionaliteit het meest en heeft design hier weinig toepassing op. Het enige wat echt telt is de tijk en de vulling. Dit moet zorgen voor voldoende comfort, ondersteuning en ademendheid. Voor kussens die niet standaard meegeleverd worden bij welke type meubilair dan ook loont het de moeite om te zoeken naar de juiste kussens die passen bij het interieur, de functie die het moet uitoefenen maar ook zeker het materiaal en design hiervan.

Geef een reactie