Retro inrichting van je woonkamer. De voor-en nadelen

Retrostijl maakt een grote comeback en is vooral populair onder millennials. De retro interieur design is een eclectische mix van oude stijlen en nieuwe vormen, of nieuwe vormen met oude materialen en afwerkingen. Elk tijdperk kan hier worden aangeboord, met de jaren ’50, ’60 en ’70 als meest voorkomende. Het omvat een caleidoscoop van contrasterende ontwerpkenmerken, kleuren en vormen.

De verhouding tussen oud en nieuw zorgt voor een meer intens en gedefinieerd begrip van deze look. Je kleurenpalet kan een diverse mix zijn van felle of modderige, gedempte neutrale tinten of een monotoon schema uit de jaren 60. Motieven komen uit de art deco, nouveau, oversized en psychedelisch. Neem risico’s, breek regels en maak er iets moois van.

De voordelen van een retro inrichting

Een van de redenen waarom de retro stijl weer helemaal in is, is omdat het je de mogelijkheid geeft om creatief te worden en te spelen met alle kleuren die je wilt. Bovendien is er meer variatie aan meubels waaruit je kunt kiezen, aangezien elke winkel tegenwoordig retro meubels heeft en vol staat met stukken in allemaal verschillende kleuren die je maar kunt bedenken. Hoewel er geen limiet is aan de kleuren die je kunt opnemen, moet je voorzichtig zijn wanneer je dit doet. Net als bij het onbeperkte kleurenpalet, is er ook geen limiet aan de soorten accenten en accessoires die je kunt gebruiken, zolang ze maar een retro-flair hebben.

Dat gezegd hebbende, overweeg dan om de ruimte te decoreren met items zoals donzige vloerkleden, lavalampen, schep krukjes, deur kralen, een oude draaitelefoon en soortgelijke dingen die nostalgie opwekken. Een retro inrichting brengt dus het gevoel en herinneringen terug van vroeger en je kan er ook nog eens creatief mee bezig zijn. Lees meer over een retro inrichting voor inspiratie.

De nadelen van een retro inrichting

Als je een echte retro inrichting wilt moet je online gaan zoeken naar retro meubels die ook daadwerkelijk uit dat tijdperk komen. Dit kan een lastige klus zijn en als je het eenmaal bij elkaar hebt gevonden, zal de prijs je laten schrikken. Daarbij heb je ook geen garantie omdat het dus tweedehands wordt verkocht.

Houdt er ook rekening mee dat de retro inrichting snel te veel kan worden. Als je het niet erg vind om het over een paar jaar weer te veranderen, dan kan je voor deze stijl gaan. Klik hier voor meer ideeën.

Geef een reactie