Roeitrainer kopen: waar moet je op letten?

Een roeitrainer voor thuis kan een handige oplossing zijn wanneer je geen zin hebt om wekelijks naar de sportschool te gaan. Een roeitrainer biedt je een full-body workout en geeft je de kans om je conditie stevig te verbeteren. Een roeitrainer heeft veel voordelen voor je gezondheid. 

Een geschikte roeitrainer moet aan een aantal zaken voldoen. Ten eerste moet je bij het kopen van een roeitrainer letten op het weerstandsysteem ervan. Je kunt vaak kiezen tussen een weerstandsysteem op basis van lucht, een weerstandsysteem op basis van water en een weerstandsysteem op basis van magneten. Het voordeel van een roeitrainer die gebruikmaakt van een magneet is dat dit type roeitrainer qua weerstand heel nauwkeurig af te stellen is. 

Een roeitrainer voor thuis is goed voor je conditie 

Het voordeel van een roeitrainer op basis van lucht is dat deze zorgt voor een prettige beweging. Dit is fijn voor je lichaam. Het grote nadeel is dan weer dat dit type roeitrainers veel geluid maken. Heb je thuis dunne wandjes en kunnen je buren alles al horen? Dan is het mogelijk niet zo interessant om een roeitrainer op basis van lucht te kiezen. 

De voordelen van een roeitrainer

Het mooie van een roeitrainer op basis van water is dat dit type roeitrainer de meest realistische ervaring geeft van alle typen roeitrainers. De roeitrainer zal meer weerstand geven hoe harder je zal roeien. Dit geeft het gevoel dat je echt op het water aan het roeien bent. De prijs van een roeitrainer op water ligt doorgaans wel een stuk hoger dan roeitrainers op lucht en roeitrainers met magnetische weerstand. 

Waar je ook op kunt letten bij het kopen van een roeitrainer is of deze ingeklapt kan worden. Als je veel ruimte hebt in je woonkamer, garage of slaapkamer dan is het kunnen inklappen van de roeitrainer voor jou mogelijk geen prioriteit. Heb je echter weinig ruimte of ben je van plan om de roeitrainer regelmatig te verplaatsen? Dan wil je misschien toch kijken naar een roeitrainer die inklapbaar is en dus makkelijk op te bergen. Zo staat de roeitrainer niet continu in de weg. Natuurlijk wil je ook geen roeitrainer die te licht is, want dit kan ervoor zorgen dat deze gaat wiebelen bij gebruik. Heb je een homegym? Dan hoeft de roeitrainer uiteraard niet opgeklapt te worden.

Geef een reactie