Ga jij dit jaar nieuwjaar thuis vieren? 7 tips!

Door Corona vieren velen mensen oud en nieuw op een iets andere manieren. Niet op stap naar jan en alleman, maar gewoon intiem thuis met de familie. Dat betekent veel gezelligheid met je directe naasten. Bij oud en nieuw hoort natuurlijk natuurlijk vuurwerk afsteken, maar wat kun je nog meer doen? In dit artikel vind je 7 tips om er een top oud en nieuw van te maken.

1. Iedereen maakt een deel van het menu

Met kerst doen veel mensen het al en op oud en nieuw is het niet anders: iedereen die een eigen deel maakt van het menu. Want dat is natuurlijk heel leuk om te doen. Spreek met elkaar af wie het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje maakt. Wie neemt de drank mee? En wie versiert het huis? Wees creatief en verdeel de taken. Gegarandeerd success.

2. Weinig zin om in de keuken te staan?

Als je niet een top-chef bent kies dan om het eten te bestellen. Er zijn veel bedrijven die kant en klare menu’s verzorgen zoals een HelloFresh. Zet een makkelijk kaastafel klaar of gebruik een traiteur (catering).

3. Vermijd asociaal gedrag

Iedereen met een smartphone heeft er een handje van om even de Instagram feed te check of door Facebook te scrollen. Niet echt leuk op een oud en nieuw avond toch? Dat kan je vermijden door de app Telenet Phub’d te installeren. Iedereen installeert de app. Zodra iemand zijn telefoon “per ongeluk” ontgrendelt moet diegene een opdracht doen als straf. Op deze manier maak je er een leuke avond van, met of zonder telefoon.

4. Speel een leuke game

Spelletjes op de Nintendo of Playstation zijn altijd leuk om te doen en iedereen vindt het leuk. Het is natuurlijk ook fantastisch om een nostalgische spelcomputer van vroeger tevoorschijn te toveren.

5. Of speel je spel “offline”

Games via een console zijn leuk, maar “offline” misschien nog wel leuker. Pak er een pak kaarten bij of een bordspel.

6. Maak van je woonkamer een cocktailbar

Erg hip tegenwoordig, maak lekkere drankjes tijdens oud en nieuw. Zoek wat recepten op en haal de ingrediënten in huis. Vooral leuk om met iedereen te experimenteren en er een wedstrijdje van te maken wie de lekkerste cocktail maakt.

7. Vuurwerken afsteken

Koop siervuurwerk en geniet met z’n allen van de knallers en kleuren. Handig is wel even om de regels voor het afsteken na te gaan. Die zijn de laatste jaren verscherpt.

Geef een reactie