Scandinavisch wonen? Gebruik deze 4 elementen!

Hou jij ook zo van Scandinavische inrichting? Dit interieur wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen, neutrale kleuren en vooral veel licht. Met deze vier key elementen tover jij jouw huis eenvoudig om tot een pracht plek die zo in Noorwegen had kunnen zijn!

Licht en wit
Je kunt je voorstellen dat in het hoge noorden, de dagen een stuk korter zijn. Het is daarom belangrijk om het licht dat in huis valt, maximaal te benutten. Je zult zien dat in bijvoorbeeld Zweden de ramen groot zijn, er veel wit gebruikt wordt en de gordijnen licht zijn van kleur.

De kleur wit is echt ideaal om een ruimte veel lichter te maken. En dit licht is echt de charme van deze stijl. Verf de muren wit en gebruik bijvoorbeeld ook witte lampen. Gebruik het wit als een basiskleur en combineer vervolgens met natuurlijke tinten zoals bruin. Of gebruik licht blauw en groen in combinatie met planten.

Hout
Minstens zo belangrijk als wit, is het gebruik van hout. Bijna alle vloeren zijn van hout en er vaak zijn er houten balken. Maar ook zonder deze elementen kun je door middel van houten accessoires en meubels deze look perfect creëren.

Kies bijvoorbeeld voor een houten eettafel met witte tafelpoten, een houten bijzettafeltje of tv meubel. Daarnaast kun je het afmaken met houten accessoires , bijvoorbeeld een grote houten schaal op tafel of een houten kaarshouder. Een lichte kleur hout, is het mooiste voor een echte authentieke look.

Klein tapijt

Om het hout van de vloer te breken wordt er vaak een kleiner tapijt onder te tafel gebruikt. Ook een grote dierenvacht is een goede keuze! Gebruik geen tapijt dat de hele vloer bedekt.

Strak
In deze stijl zie je vrijwel nooit franjes of sierlijke bogen. Het is eigenlijk in die zin vrij minimalistisch. Maar hiermee zorg je wel voor een heel strak resultaat. Rommel valt hier gelijk in op en het is wel een must om het huis geordend en opgeruimd te houden.

Hou het ook simpel met de decoraties. Versier de muren niet teveel. Wees niet bang om de muren leeg e houden, dat past juist in het geel. Als je toch een schilderij wilt ophangen, kies dan voor een niet te druk schilderij.

Bron: https://meubelpootjes.nl/diverse-kleuren-meubelpoten-en-tafelpoten

Geef een reactie