Raamdecoratie voor je dakraam: 3 tips!

Afbeeling 2 - Woonleven - Raamdecoratie Dakraam

Bij een nieuw interieur hoort ook nieuwe decoratie voor de ramen. Een stap die veel mensen snel vergeten of pas op het laatste moment aan denken! Het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke raamdecoratie het beste bij een raam past. Hoe zit dat bijvoorbeeld met een dakraam? Lees snel verder voor 3 tips om de geschikte raamdecoratie voor je dakraam te vinden!

Tip 1: verduisterd of licht?

Allereerst moet je gaan bepalen of je lichtinval in je kamer wilt of deze juist helemaal verduisterd wilt hebben. Een dakraam in een slaapkamer wil je waarschijnlijk verduisteren, zodat er ’s morgens vroeg geen licht naar binnen komt. In dit geval is een dakraam rolgordijn de beste keuze. Deze rolgordijnen zijn volledig verduisterd en hebben zijgeleiders, waardoor er ook aan de zijkant geen licht doorheen glipt. Perfect voor een goede nachtrust dus!

Tip 2: Bepaal het merk en geef de type- en maatcode door

Het beste van een dakraam rolgordijn: je hoeft hem zelf niet op te meten. De type- en maatcode van jouw dakraam staat gelijk aan een standaardmaat. Hiervoor kantel je je raam naar binnen. Bij een VELUX raam vind je het typeplaatje aan de linkerkant, bij een FAKRO dakraam vind je deze aan de rechterkant.

(foto door Veneta)

Tip 3: De beste kleur bij jouw interieur

Nu komt het leukste deel! Het is namelijk tijd om een kleur uit te kiezen. Ga je voor zwart? Wit? Of toch dat ene felle kleurtje? Een dakraam rolgordijn heeft veel invloed op de sfeer van een kamer. Zo is het bij een lichte kamer bijvoorbeeld mooi om een warme, donkere kleur te nemen. Op die manier creëer je een knusse uitstraling én is je dakraam daarnaast ook perfect verduisterend!

Ben je er nog niet helemaal over uit? Bij Veneta is het mogelijk om gratis advies aan huis te krijgen! Zo krijg je een nóg beter beeld van alle materialen en producten. Je kan makkelijk en snel een afspraak inplannen via de website.

Hoe ga jij je dakraam rolgordijn stylen?

Geef een reactie