Sloten vervangen in huis

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 21st, 2020 om 07:35 pm

Is de beveiliging van jouw huis toe aan vervanging? In dit geval kun je ervoor kiezen om de sloten te laten vervangen. Dit zal het inbrekers een stuk lastiger maken om het huis te betreden.

In deze blog vertellen we je alles over het vervangen van sloten in huis. Zo lees je waarom je je sloten dient te vervangen en welke type sloten er aanwezig zijn.

sloten vervangen

Waarom nieuwe sloten laten plaatsen?

Wanneer je bijvoorbeeld in een ouder huis woont, kan het zo zijn dat de sloten al een lange tijd mee gaan. Dit kan een gevolg hebben op de veiligheid die deze sloten waarborgen. Wanneer een slot verouderd is, kan het bijvoorbeeld sneller afbreken of makkelijker te forceren zijn.

Dit wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom dan ook voor dat alle sloten in huis in goede staat verkeren. Wanneer dit niet het geval is, doe je er slim aan om daadwerkelijk over te gaan tot vervanging!

Door de jaren heen zijn er verschillende nieuwe technieken mogelijk gemaakt. Zo kunnen inbrekers tegenwoordig gemakkelijk cilindersloten forceren, waardoor ze je huis zeer snel kunnen toetreden.

Door een kerntrekbeveiliging te plaatsen op het cilinderslot kan dit probleem echter zeer snel opgelost worden. Door deze nieuwe manier van beveiligen kunnen inbrekers het nieuwe cilinderslot niet forceren, waardoor het huis beter beveiligd is. Hierdoor is het dan ook er slim om oude sloten te laten vervangen door deze nieuwere varianten.

Let er alvorens je nieuwe sloten aanschaft op dat je een goede overweging maakt tussen de verschillende soorten. Zo zijn er verschillende prijsklasse die ook een verschillende mate van beveiliging met zich mee brengen.

Verschillende soorten sloten

Wanneer je er daadwerkelijk voor kiest om je sloten te vervangen, zijn er een aantal verschillende mogelijkheden.

Cilindersloten

Zo kunt u kiezen voor de veelgebruikte cilindersloten. Deze sloten zijn erg gemakkelijk in gebruik en komen dan ook het meeste voor in Nederland. De toevoeging van een kerntrekbeveiliging is bij dit slot tegenwoordig zeer gebruikelijk.

Meerpuntslot

Daarnaast kun je gebruik maken van een meerpuntslot. Dit slot heeft van buiten hetzelfde uiterlijk als een cilinderslot, alleen in de deur is het een complexer systeem. Zoals de naam zelf al zegt sluit het slot op meerdere punten. Hierdoor is het slot een zeer goede beveiliging voor iedere deur. In de meeste gevallen is het slot op drie punten gesloten wat zorgt voor een zeer goede beveiliging.

Bijzet slot

Ten slotte kun je ook gebruik maken van bijzet sloten. Voor deze sloten kun je kiezen wanneer je je huidige sloten niet wilt vervangen, maar je wel een extra beveiliging wilt hebben. De bijzetsloten worden namelijk apart van het slot geplaatst en dienen als een extra slot.

SKG- of politie keurmerk van een slot

Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat een slot de juiste veiligheid met zich mee brengt, kun je kijken naar het SKG-Keurmerk of het politie keurmerk Veilig Wonen. Deze keurmerken waarborgen namelijk een zekere mate van beveiliging van een slot. Het moment dat je deze keurmerken aantreft, ben je ervan verzekerd dat de beveiliging goed is.

Daarnaast kun je in veel gevallen ook aanspraak maken op een verkleining van je verzekering!

Meer over sloten?

Ben je wel eens de sleutel vergeten toen je het huis verliet en kun je niet meer binnenkomen?

Lees dan onze blog met tips over ‘buitengesloten uit huis

Geef een reactie