Spouwmuurisolatie verwijderen

Naast het feit dat spouwmuurisolatie een van de meest gedane vormen van woningisolatie is, wordt het ook al tientallen jaren gebruikt bij het isoleren van woningen. Daarom wil het nog wel eens voorkomen dat het oude isolatiemateriaal niet meer voldoet aan de isolatiewaarden van vandaag. Zo heeft men de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd waaruit bleek dat de manier van vroeger niet de beste manier was. Zo gebruikt men tegenwoordig andere materialen én betere technieken. Door deze veranderingen kan het soms nodig zijn om het oude isolatiemateriaal te vervangen door nieuw isolatiemateriaal. Gedurende deze blog zal er gekeken worden naar het hele proces van het verwijderen en vervangen van spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het verwijderen van oude spouwmuurisolatie?

Als eerste komt een expert langs om te kijken of het überhaupt mogelijk is om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. Deze expert voert een endoscopisch onderzoek uit waaruit een advies voortkomt. Als blijkt dat het isolatiemateriaal vervangen moet worden wordt er een datum afgesproken. Op de afgesproken datum komen de isolatiemonteurs langs met speciale machines en apparatuur om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. Na het verwijderen van is de woning weer geschikt voor het plaatsen van nieuwe spouwmuurisolatie. Dit zal dan spouwmuurisolatie zijn met de beste kwaliteit en de hoogste waardes op gebied van woningisolatie.

Wat zijn de kosten van het verwijderen van spouwmuurisolatie?

Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de kosten bij het verwijderen van oude spouwmuurisolatie. Factoren die een rol spelen zijn het aantal vierkante meters, de breedte van de spouw en de staat van de gevel. De exacte prijs per vierkante meter kan een adviseur meestal wel bereken tijdens het endoscopisch onderzoek. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 25 en 35 euro per vierkante meter.

Geef een reactie