Zo wordt jouw dinnerparty een groot succes

dinnerparty

Wil jij binnenkort een dinnerparty organiseren voor vrienden of familie? Het organiseren van een dinnerparty kan een hele klus zijn. Zo moeten er niet alleen allerlei gerechten bereid worden, maar moet ook de tafel prachtig gedekt worden en plaats bieden aan alle genodigden. Om jou een handje te helpen met de organisatie van jouw dinnerparty hebben wij een aantal tips voor het dekken van de tafel voor je op een rijtje gezet.

Een prachtig tafellaken: het belang van een goede basis

Een prachtig gedekte tafel begint bij de basis, het tafellaken. Een tafellaken geeft de tafel niet alleen een prachtige uitstraling, het heeft ook praktisch nut. Zo zorgt een goed tafellaken ervoor dat de tafel beter beschermd is tegen vlekken, deuken en krassen. Op het gebied van tafellakens is het aanbod eindeloos, waardoor het lastig kan zijn om het juiste tafellaken te kiezen. Wil je dat jouw tafel een chique uitstraling heeft? Vermijd dan tafellakens in felle, heldere kleuren en kies in plaats daarvan voor een tafellaken in een neutrale, natuurlijke kleur. Houdt jij van chique met een stoer tintje? Dan is een tafellaken in een donkere, natuurlijke kleur een goede keuze. Geef je liever de voorkeur aan chique met een lieflijk randje? Dan kan je beter kiezen voor een tafellaken in een lichte, natuurlijke kleur.

Servies, bestek en glaswerk

Na het bedekken van de tafel met een prachtig tafelkleed is het tijd om de tafel in te delen met bestek, servies en glaswerk. Wil je dat de tafel een chique uitstraling heeft? Kies er dan voor om de tafel op de officiële manier te dekken. Dat betekent meerdere borden, verschillende soorten glazen, meerdere soorten bestek en een servet. Door jouw tafel op de officiële manier te dekken krijgt jouw tafel in een handomdraai een prachtige uitstraling.

Tafeldecoraties

De uitstraling van de tafel is pas echt compleet met de juiste tafeldecoraties. Zo kan je er voor kiezen om één of meerdere prachtige bloemstukken op de tafel te plaatsen en/of de tafel te decoreren met kaarsen. Let op: als de gerechten op tafel worden geserveerd is er minder plaats voor tafeldecoratie. Tevens kan je ervoor kiezen om één (horizontaal) of meerdere (verticaal) tafellopers over de tafel te plaatsen, zodat de tafel extra diepte krijgt. Als laatste is het mogelijk om een tafelschikking aan te houden en de plaatsen van de gasten aan te geven met prachtige kaartjes. Met een mooi tafellaken, het juiste bestek, servies en glaswerk en prachtige tafeldecoratie wordt jouw dinnerparty een groot succes.

Geef een reactie