Welke houtkachel past het best bij jou in huis?

houtkachel kopen

De houtkachel is één van de oudste manieren om een huis te verwarmen. Al eeuwenlang gebruiken mensen de traditionele gietijzeren houtkachel om hun woningen en andere ruimtes warm te houden. Houtkachels hebben iets gezelligs. Het knappende hout, de heerlijke geur, de warme gloed en de behaaglijke warmte zorgen ervoor dat houtkachels ook vandaag de dag nog ongekend populair zijn. Wil jij een houtkachel in jouw woning laten plaatsen? Houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Van traditionele houtkachels tot multifunctionele houtkachels, alles is mogelijk.

Traditionele houtkachel

Woon jij in een oude boerderij of een ander monumentaal pand? Dan is een traditionele houtkachel de beste keuze. Traditionele houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een traditionele houtkachel met een kookplaat en zijn er vandaag de dag zelfs traditionele houtkachels verkrijgbaar met een bakoven en/of een warmhoudvak. De traditionele houtkachel wordt gemaakt van gietijzer en staat vaak op pootjes. Sommige traditionele houtkachels zijn rijkelijk versierd, maar er zijn ook eenvoudigere modellen verkrijgbaar. Traditionele houtkachels kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Moderne houtkachel

Je hebt ze vast wel eens gezien, van die prachtige houtkachels met een strak design. Vandaag de dag zijn er zelfs houtkachels verkrijgbaar die aan het plafond lijken te hangen. Ze hebben afgeronde vormen, bevatten weinig versieringen en passen uitstekend in nieuwere woningen met een modern interieur. Moderne houtkachels hebben vaak een subtiel uiterlijk en zijn daarom geschikt voor zowel grotere als kleinere woningen. Door te kiezen voor een moderne houtkachel kies je voor een geef je jouw interieur een eigenzinnige uitstraling en ben je een eyecatcher rijker.

De multifunctionele houtkachel

Ben jij op zoek naar een houtkachel die de ruimte verwarmt, maar ook gebruikt kan worden als fornuis en/of bakoven? Dan is een traditioneel fornuis iets voor jou. Door te kiezen voor een traditioneel fornuis haal je een echte eyecatcher in huis. Fornuizen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor een fornuis op pootjes, een fornuis met een extra opbouw of een fornuis met extra opslagruimte voor hout. Traditionele fornuizen worden, net als de meeste houtkachels, gemaakt van gietijzer. Hierdoor hebben ze een robuuste uitstraling en een lange levensduur. De meeste fornuizen zijn bovendien voorzien van een winter- en zomerrooster, zodat je ook in de zomer gebruik kunt maken van het fornuis, zonder dat de rest van de ruimte verwarmd wordt.

Geef een reactie