Tegenwoordig kun je ook gekleurd kunstgras kopen: de voordelen zijn groot!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:28 pm

Kunstgras is al een tijd lang niet alleen meer in groenvarianten verkrijgbaar, maar ook in tal van andere kleuren. Maar waarom is kunstgras met een ‘afwijkende’ kleur zo populair op dit moment? En waarom zou je eigenlijk voor gras kiezen dat niet groen is, maar bijvoorbeeld oranje, geel of lichtblauw?

Een mooie oplossing voor een balkonnetjes of tuinterras

Een van de belangrijkste redenen dat mensen met een eigen woning besluiten om gekleurd kunstgras te kopen, is om hiermee hun tuinterras of balkonterras een unieke uitstraling te geven. Een gekleurd kunstgrastapijt is een ideale bodem voor onder je tuinterras of op het balkon. Je hoeft deze ondergrond namelijk niet te onderhouden en kunt uit tal van kleuren kiezen. Zo kun je een unieke sfeer scheppen op je balkon of je loungeset in de tuin een mooi eigen plekje geven.

Gekleurd kunstgras is ook een praktische oplossing voor ondernemers

Ben je ondernemer en run je een eigen restaurant, winkel of meubelzaak? Ook dan is het gebruik van gekleurd kunstgras een absolute aanrader. Zo kun je hiermee prachtig de vloer of wand van je bedrijfspand bekleden. Ook kun je kunstgras met een kleur gebruiken om in je restaurant of winkels bepaalde gedeeltes van het pand te accentueren, zodat ze er in visueel opzicht uit springen of één geheel vormen. En vergeet ook niet dat gekleurd kunstgras perfect bruikbaar is als je op een beurs of tentoonstelling een mooie en unieke stand wilt maken. De mogelijkheden zijn dus groot.

Gegarandeerd een kunstgrasmat die lang meegaat

Belangrijk om te weten bij het aankopen van een gekleurde kunstgrasmat is dat je bij erkende en betrouwbare verkopers van gekleurd kunstgras kunt rekenen op kunstgras die kwalitatief uitstekend is en een lange levensduur heeft. Gekleurd kunstgras moet ook wel sterk en robuust zijn, omdat er spullen opgezet worden en/of er veel overheen gelopen wordt. Gelukkig kan kunstgras prima tegen dit soort belasting. Je kunt er op rekenen dat een kunstgrastapijt van goede kwaliteit met gemak 20 en soms wel 30 jaar meegaat.

Maak je geen drukte over het onderhouden van je gekleurde kunstgras

Als je echt gras in je tuin hebt liggen, weet je wel hoe laat het is: dat betekent, en dan met name in hete zomers, een hoop werk. Er moet geregeld gemaaid worden. En ook het goed

besproeien en nat houden van je gazon is noodzakelijk om je grasmat in een goede conditie te houden. Verder dien je ook eens in de zoveel tijd de grasranden bij te knippen en je gazon te verticuteren. Met goede kleurkunstgras is dit allemaal niet nodig. Nepgras, zoals kunstgras ook wel eens wordt genoemd, leg je neer in je tuin, op je balkon of in je bedrijfspand en… dat is het eigenlijk wel qua onderhoud. Wat d weesomstandigheden ook zijn: het gras verkleurd niet, groeit natuurlijk ook niet en er ontstaan ook geen kale plekken bij langdurig warm en droog weer. Zo simpel werkt het met goed kunstgras in de door jou gewenste kleur(en)!

Geef een reactie