Thuiswerkplek inrichten? 7 tips voor een goede werkplek!

thuiswerkplek inrichten

Steeds meer bedrijven laten werknemers flexibel thuiswerken. Dat is natuurlijk erg fijn voor werknemers, echter heeft niet iedereen een thuiswerkplek om comfortabel te kunnen werken. Voor thuiswerkers is het belangrijk om een thuiswerkplek zo in te richten dat er 8 uur per dag gewerkt kan worden in een fijne omgeving. In dit artikel geven we 7 tips voor een goede werkplek om geconcentreerd en productief te werken.

Tip 1. Ergonomische bureaustoel

Een goede bureaustoel is het allerbelangrijkste van je thuiswerkplek. Koop daarom geen goedkope stoel, waarop je gegarandeerd rugklachten krijgt. Beter kan je kiezen voor een ergonomische bureaustoel, daarvan zijn de leuningen verstelbaar. Zo kan je de stoel helemaal op je lichaam afstellen voor een goede ondersteuning. Bekijk voor een ergonomische bureaustoel eens het assortiment van OfficeCity.be. Zij hebben een uitgebreid aanbod betaalbare bureaustoelen die ergonomisch verstelbaar zijn.

Tip 2. Verstelbaar bureau

Na de bureaustoel is het bureau het belangrijkste meubel voor op je thuiswerkplek. Voor een goede zithouding is het belangrijk dat de stoel in hoogte verstelbaar is. Ook kan je kiezen voor een zit-sta bureau. Achter dit bureau kun je zowel zittend als staand werken. En juist deze afwisseling is zo ontzettend goed voor je!

Tip 3. Opbergruimte

Voldoende opbergruimte is ontzettend belangrijk voor een opgeruimde werkplek. Het beste kan je kiezen voor gesloten kasten, waarin je al je spullen kunt opbergen. Gebruik mandjes en/of bakjes om je kasten georganiseerd te houden.

Tip 4. Kies voor planten

Planten in je thuiskantoor zorgen voor een gezonder klimaat in de ruimte. Dit komt door de luchtzuiverende en zuurstofproducerende eigenschappen van planten. Planten op kantoor hebben dus een positieve invloed op je werkplezier, maar zijn er natuurlijk ook erg mooi uit.

Tip 5. Persoonlijke touch

Op je thuiswerkplek wil je zo min mogelijk afgeleid worden, daarom is het belangrijk om de ruimte opgeruimd en rustig te houden. Echter maakt een persoonlijk tintje je thuiswerkplek leuker. Ga op zoek naar wooninspiratie en geef een unieke touch aan je werkkamer. Bijvoorbeeld door fotolijstjes of een canvasdoek.

Geef een reactie