Verbouwen? 5 tips voor een goede voorbereiding!

verbouwen tips

Een verbouwing zorgt altijd voor de nodige spanning en stress. Het verbouwen van je woning is dan ook niet niks. Het kost veel tijd en geld, waardoor je natuurlijk wilt dat de verbouwing soepel verloopt. Hieronder hebben we 5 tips voor een goede voorbereiding van jouw verbouwing op een rijtje gezet!

Tip 1. Bepaal je woonwensen

Voordat je plannen gaat maken voor de verbouwing is het ontzettend belangrijk om goed na te denken over al je eisen en woonwensen. Maak een overzicht van noodzakelijk, belangrijke en “het zou leuk zijn als” wensen voor de verbouwing.

Tip 2. Regel de financiën

Voordat je afspraken maakt met een aannemer en/of materialen besteld is het van belang om te bepalen wat je te besteden hebt. Hoeveel wil je gaan uitgeven en is het nodig om een eventuele extra hypotheek af te sluiten? Zorg er in ieder geval voor dat je totale budget uit maximaal 85% van je maximale financiële mogelijkheden bestaat. Op deze manier hou je reserve over voor onvoorziene kosten.

Tip 3. Regel een bouwafval container

Het afval dat vrijkomt tijdens een verbouwing is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan dacht tijdens het voorbereiden. Toch komt er altijd meer sloopafval bij een verbouwing kijken dan dat je in eerste instantie had gedacht. Een bouwafval container voor de deur tijdens de verbouwing is ontzettend handig. Zo’n container voor al het puin en sloopafval is erg makkelijk en scheelt je veel tijd. Je hoeft namelijk niet meer heen en weer naar de milieustraat te rijden. Direct een bouwcontainer regelen? Ga dan naar Puincontainershop.nl en regel het meteen.

Tip 4. Informeer naar de regelgeving

Voordat je begint met verbouwen is het belangrijk om bij de gemeente te informeren naar het bestemmingsplan en het welstandsbeleid. Vraag om advies over complexere opgaven. Als opdrachtgever ben je zelf verantwoordelijk dat de verbouwing voldoet aan de regelgeving.

Tip 5. Deskundige inschakelen

Het inschakelen van een deskundige is altijd een verstandige keuze. Een deskundige helpt bij het vinden van een betaalbare oplossing, het regelen van de bouwvergunningen en geeft advies over de verbouwing.

Geef een reactie