Tijd wordt steeds belangrijker

Onze levens worden steeds drukker en tijd wordt hierin steeds belangrijker. Al sinds mensen heugenis willen we weten hoe laat het is en bedenken we hoe we onze dag zo effectief mogelijk in kunnen richten en het maximale kunnen halen uit de tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang. De klok in haar huidige vorm is dan ook een belangrijk onderdeel in vele interieur inrichtingen en is in vrijwel elk pand in Nederland terug te vinden. Klokken vind je tegenwoordig in duizenden verschillende soorten en maten en wanneer je niet de geschikte versie kan vinden, heb je zelfs de mogelijkheid om je eigen klok te ontwerpen bij verschillende fabrikanten.

De wandklok is al jarenlang verreweg het meest populaire type klok

Een van de populairste klokken is de wandklok. De wandklok zelf is op te delen in wel honderden verschillende soorten en maten. De bekendste wandklokken zijn de ronde wandklokken ter grootte van een pizza. De meeste van dit type wandklokken werken op batterijen, wat als voordeel heeft dat je geen kabels hoeft weg te werken en je de klok eenvoudig aan de muur kan bevestigen. Naast deze meer standaard wandklok, worden ook de XXL-wandklokken steeds meer trending. Vooral in klassieke inrichtingen of in ruimtes met hoge plafonds kan het een prachtig effect geven wanneer je een XXL-wandklok ophangt en de ruimte hier omheen aanpast. Nuttig zijn met name de kalenderklokken, die ook de datum tonen naast de tijd, ideaal voor op kantoor bijvoorbeeld.

Klokken passen in elk interieurtype van modern tot klassiek

Zowel in moderne, als ook in klassieke interieurs is een klok een toegevoegde waarde. In moderne interieurs kan een lichte of een abstract vormgegeven klok bijvoorbeeld erg goed passen zoals een flip klok bijvoorbeeld, terwijl in een klassiek interieur een houten wandklok of misschien zelfs een koekoeksklok beter op zijn plek is. Door het toegenomen aanbod in de loop der jaren, is er niet alleen steeds meer keuze in formaat, maar ook in design en materiaalkeuze. Naast de XXL-wandklokken zijn ook industriële klokken zeer in trek en zien we klokken gemaakt van diverse metaalsoorten terug in zowel huishoudens, als ook in bedrijfspanden. Wanneer de muur niet groot genoeg is of er om wat voor reden dan ook niet geboord mag worden dan is een tafelklok of een staande klok een goede optie om te overwegen. Een tafelklok kan overal neergezet worden en werkt in de meeste gevallen op batterijen, zodat je niet afhankelijk bent van contactpunten.

Geef een reactie