Tips om je interieur opnieuw in te richten

Ben je op zoek naar iets om je huidige interieur mee op te vrolijken? Maar weet je niet zo goed wat je snel en eenvoudig kunt vervangen? Hier een aantal tips om met je interieur te spelen zonder dat je hele grote uitgaven hoeft te doen aan een nieuwe bank of een nieuwe kast. Vaak kun je al met kleine dingen een groot verschil maken. Bijvoorbeeld met sierkussens voor op de bank.

Een nieuw bloemstuk op tafel

Als je een salontafel hebt staat er in het midden vaak iets van een bloemstukje. Verander dit ook eens in de zoveel tijd en je zult zien dat het je woonkamer een andere wending geeft. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op de seizoenen, maar ook speciale dagen, denk bijvoorbeeld aan pasen waar je eitjes en kuikentjes kunt verwerken in het bloemstuk. Ook als de planten in het raamkozijn staan kun je ervoor kiezen ze na verloop van tijd te veranderen. Het plaatsen van extra planten op andere plaatsen in huis kan ook impact hebben.

Verander de kaars standaarden

Als je verschillende standaarden hebt waar kaarsjes op staan dan kun je ook deze weer eens veranderen. Haal een aantal kaarsen met kleuren die terugkomen in je huishouden en zet deze in de nieuwe standaarden je zult zien dat het gelijk effect heeft op je woonkamer. Ook kun je ze op de eettafel plaatsen of in de vensterbank. Kortom een kleine aanpassing die weinig geld kost.

Sierkussens op de bank

De bank is een van de voorwerpen in je huis die het meeste ruimte inneemt. Veranderingen hieraan geven je al snel een nieuw beeld. Bij een bank krijg je altijd van die standaard kussens die zijn gemaakt om perfect aan te sluiten op je bank. Deze kussens zijn vaak van dezelfde kleur als je bank en daarom misschien wel een beetje saai. Door verschillende sierkussen op de bank te leggen zorg je al voor een verandering van het aanzicht. Zeker als je dit doet met sierkussens waarvan de kleur anders is dan van de bank zelf, maar die wel terugkomen in de rest van je interieur. Hierdoor krijgt je bank een nieuwe look, en de hele woonruimte dus ook. De sierkussens voor op de bank hoeven niet perse functioneel gebruikt te worden maar het is wel van belang dat ze netjes teruggelegd worden zodat het een bewuste keuze lijkt.

Geef een reactie