4 ideale momenten in het jaar voor de speeltuin

De zon begint te schuiven, mensen zijn meer buiten en de kinderstemmen hoor je lachen en gillen door de straten. Dankzij het mooie weer zijn kinderen vaker en langer buiten. En weet je zelf nog van vroeger hoe leuk het was om in een speeltuin te spelen? Wij anders wel! Daarom zijn dit de ideale momenten voor een speeltuin.

Mocht je in de buurt zelf geen speeltuin hebben, maar ben je zelf wel handig? Dan zijn dat twee feiten die perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden. Die speeltoestellen kun je gemakkelijk zelf maken.

Tijdens buurtbarbecues

Heb je een buurtbarbecue en hebben veel buren kinderen? Dan is een speeltuin ideaal. De kinderen vermaken zich namelijk perfect op alle toestellen, zoals de wipwap en de schommels. Of het leukste: de inbouw trampoline! Veilig, super intensief en heel erg spannend! En zo kun jij rustig even met de buren bijkletsen. Bijkomend voordeel is dat alle kinderen bij elkaar zijn, dus hoef je niet alle straten en tuinen af te zoeken waar jouw kroost zich bevindt op het moment dat ze naar bed moeten.

Vriendjes maken

Is jouw kleintje nog een beetje verlegen? Dan kan vrienden maken nogal spannend zijn. En misschien vooral met de grote kinderen uit de buurt. Ga met jouw zoontje of dochtertje naar de speeltuin en moedig hem of haar aan om met de andere spelen. Zo zal jouw kindje voorzichtig aan wat minder verlegen worden en met andere kinderen spelen. Misschien maakt hij wel vriendjes voor het leven!

Als je moet werken

Soms moet je zelf werken op dagen dat de kinderen thuis zijn. En hoe lief je ze ook vindt, dat zijn de momenten dat jouw aandacht gefocust moet zijn op het werk. Als je de kids vraagt om in

de speeltuin te spelen, zal het beantwoordt worden met gejuich. Zij kunnen zich daar namelijk uren vermaken. Extra tip: heb je even geen telefoontjes en moet je gewoon veel uitwerken of mails de deur uit sturen? Neem je laptop dan even mee en ga op het bankje bij de speeltuin zitten. Zo kun je je kinderen beetje in de gaten houden, ben je toch een beetje samen en kun jij je werk afronden.

Op elke mooie zonnige dag

Laten we eerlijk zijn. In de ogen van een kind zijn alle momenten ideale momenten om te ravotten in een speeltuin, maar vooral de zonnige dagen. Tijdens de zomervakantie, als jij gewoon moet werken, de boodschappen doet of aan de slag gaat in het huishouden; dan kunnen de kleintjes zich uitleven in de speeltuin. Dat gaat namelijk nooit vervelen!

Geef een reactie