Tips om vochtproblemen in huis te voorkomen

Vochtproblemen zijn een van de meest voorkomende problemen in huis. Het goede nieuws is dat er maatregelen zijn die je kunt nemen om vochtproblemen in je huis te voorkomen. Vocht kan schimmel, rot en meeldauw veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen voor jou en je gezinsleden. Bovendien kan waterschade door het binnendringen van vocht zowel structurele schade als waardevermindering van onroerend goed veroorzaken.

Installeer een PVC visgraat vloer

Een PVC visgraat vloer is een van de beste keuzes voor een kelder of andere kamers waar vochtigheid een probleem is, omdat het waterdicht, duurzaam en gemakkelijk te installeren is. Deze vloer is verkrijgbaar in vele kleuren, stijlen, maten en patronen, dus er is zeker iets dat bij je stijl en inrichting past. Omdat het materiaal van kunststof is, zal het niet rotten en is het beter bestand tegen vocht. Hierdoor gaat deze vloer langer mee dan houten vloeren van echt hout zoals eiken of esdoorn.

Zorg voor waterafvoer van funderingsmuren

Gebruik een dompelpomp systeem. Dit kan een dure optie zijn, maar het houdt overtollig water weg van de buitenkant van je huis en van funderingsmuren. Gebruik een Franse afvoer. Dit is een andere optie om vocht uit de grond rond je huis en van je keldermuren te houden. De afvoer moet worden verankerd in beton of ander vast materiaal om elke beweging te voorkomen die gaten tussen de leidingen en de grond eronder kan veroorzaken. Als je voor deze methode kiest, zorg er dan voor dat je voldoende ruimte onder je huis hebt waar de afvoerleidingen indien nodig gemakkelijk kunnen worden bereikt. Anders kunnen ze na verloop van tijd verstopt raken met vuil of wortels, wat op den duur tot ergere problemen kan leiden.

Reinig dakgoten en regenpijpen

Dakgoten en regenpijpen moeten minimaal twee keer per jaar worden schoongemaakt. De beste tijd om ze schoon te maken is in de lente en herfst voordat ze vol zitten met bladeren, stokken, dennennaalden en ander vuil dat kan voorkomen dat de dakgoten goed leeglopen. Een eenvoudige manier om ze schoon te maken is door een borstel met lange steel of een telescopische paal met een schraper aan het uiteinde te gebruiken. Een andere optie is om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken met een slangbevestiging die sterk genoeg is, zodat je alle delen van de dakgoot van je huis kunt bereiken. Hoewel dit misschien een effectieve methode lijkt om je dakgoten schoon te maken, kan het meer kwaad dan goed doen als het verkeerd wordt gedaan.

Geef een reactie