Tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Heb jij geen groene vingers, laat jouw fysieke gezondheid het niet toe of ben je te druk om het onderhoud van jouw tuin goed uit te voeren maar wil je toch genieten van een prachtige tuin? Dan is een onderhoudsvriendelijke tuin iets voor jou. Een onderhoudsvriendelijke tuin is zo ingericht dat de onderhoudswerkzaamheden minimaal zijn. Hierdoor hoef je zelf maar een paar uurtjes per week in jouw tuin aan de slag of hoef je maar voor één a twee uur per week een hovenier in te huren. Wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen? Zo ga je om met de verschillende elementen in jouw tuin.

onderhoudsvriendelijke tuin

Verhardingsmogelijkheden

Eén van de belangrijkste onderdelen van elke tuin is de verharding. De verharding bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van de tuin. De verharding van een onderhoudsvriendelijke tuin is sterk, trekt weinig tot geen vuil aan en is gemakkelijk te reinigen. Keramische tegels zijn daarom een goede keuze. Keramische tegels zijn betontegels met een gecoate, harde en gladde laag. Hierdoor hecht vuil minder snel aan de tegels en is het vuil dat zich wel aan de tegels hecht gemakkelijk te verwijderen. Keramische tegels hebben een prachtige uitstraling en passen in elke tuin.

De juiste beplanting

De beplanting van een onderhoudsvriendelijke tuin bestaat voornamelijk uit bodembedekkers en planten die weinig onderhoud behoeven, zoals siergras. Bodembedekkers zorgen ervoor dat de hele border begroeid is, waardoor onkruid geen kans krijgt. Door te kiezen voor siergras en andere soorten beplanting die weinig onderhoud behoeven, kan jij ook in jouw tuin genieten van prachtige beplanting.

De erfafscheiding

Het aanbod op het gebied van erfafscheiding is groot. Toch is niet elke vorm van erfafscheiding geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Sommige vormen van erfafscheiding, zoals een natuurlijke erfafscheiding, behoeven te veel onderhoud. Een stenen muur, een betonnen muur of een sierhekwerk behoeven het minste onderhoud en zijn daarom zeer geschikt voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Ben je op zoek naar een uniekere vorm van erfafscheiding? Dan is een erfafscheiding van schanskorven een goede keuze.

Een onderhoudsvriendelijke tuin laten aanleggen

Wil jij een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen? Zowel het ontwerp als de aanleg van een onderhoudsvriendelijke tuin kan het beste worden uitgevoerd door een professioneel hoveniersbedrijf in Assen. Door het ontwerp en de aanleg van jouw onderhoudsvriendelijke tuin uit te laten voeren door een ervaren hoveniersbedrijf weet je zeker dat jouw tuin op de juiste wijze wordt ingericht en kan jij jarenlang onbezorgd genieten van een prachtige tuin.

Geef een reactie