3 manieren om gezonder te leven

Vandaag de dag heeft iedereen het druk, druk, druk. We haasten ons van afspraak naar afspraak en zijn van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds in de weer. In al die drukte kan het lastig zijn om gezond te leven. We kiezen, door gebrek aan tijd, voor gemakkelijke afhaal-, diepvries- en magnetronmaaltijden en pakken liever de auto dan de fiets, want de eerste genoemde optie brengt ons een stuk sneller van A naar B. Helaas gaan deze keuzes ten koste van onze gezondheid. Zo bevatten afhaal-, diepvries- en magnetronmaaltijden aanzienlijk minder tot helemaal geen belangrijke voedingsstoffen in vergelijking met een vers bereide maaltijd en zorgen alle ritjes met de auto er voor dat we veel te weinig bewegen. Wij vertellen hoe je, ook als je wat minder tijd hebt, een gezonde levensstijl aan kunt houden.

Gevarieerd eten

Het aanbod afhaal-, diepvries- en magnetronmaaltijden is zeer beperkt. Hierdoor is de kans groot dat je regelmatig hetzelfde eet en van veel belangrijke voedingsstoffen te weinig of zelfs helemaal niets binnenkrijgt. Wil jij gezonder leven? Dan is het belangrijk dat je gevarieerd gaat eten. Het bereiden van een verse, gezonde maaltijd hoeft gelukkig niet lang te duren. Zo is een maaltijdsalade in een handomdraai gemaakt en hoeft ook een wokschotel niet lang te duren. Maak altijd gebruik van verse groenten en zorg voor voldoende afwisseling. Het is daarnaast niet nodig om elke dag vlees te eten. Vervang vlees eens voor vis en kies zo nu en dan voor een maaltijd zonder vlees.

Het belang van voldoende lichaamsbeweging

Voldoende lichaamsbeweging is van groot belang. Wanneer je het druk hebt is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij een zittend beroep? Dan is het aan te raden om in de pauzes een rondje te lopen. Zo krijg je voldoende lichaamsbeweging zonder dat het je veel extra tijd kost. Laat de omgeving van jouw werkplek het niet toe om een rondje te lopen? Dan is het aan te raden om een abonnement op een sportschool te nemen of regelmatig een rondje te hardlopen. Andere manieren om voldoende lichaamsbeweging te krijgen zijn de auto verruilen voor de fiets en eens wat vaker de trap gebruiken in plaats van de lift.

De kracht van biologische voeding

Gezond eten bestaat niet alleen uit gevarieerd eten. Welke producten je gebruikt bij het bereiden van diverse gerechten speelt ook een grote rol. Door te kiezen voor biologische, organische producten worden jouw gerechten nog gezonder. Vind jij het kopen van enkel biologische producten iets te ver gaan? Het toevoegen van slechts een aantal biologische producten, zoals biologische noten, kan al een wezenlijk verschil maken. Biologische noten zijn uitstekend te verwerken in allerlei maaltijden, maar kunnen ook als snack geconsumeerd worden, zodat je op meerdere momenten van de dag kunt genieten van gezond en (h)eerlijk voedsel.

Onthaasten

Gezond en gevarieerd eten en voldoende beweging zijn van groot belang om jouw lichaam gezond te houden. Een gezond lichaam is echter de helft. Het is minstens zo belangrijk om jouw hoofd gezond te houden. Drukte brengt vaak veel stress met zich mee. Stress kan voor zowel jouw mentale gezondheid als voor jouw fysieke gezondheid heftige gevolgen hebben. Zo kan stress een scala aan fysieke klachten veroorzaken en kan het een depressie en/of een burn-out veroorzaken. Om dergelijke klachten te voorkomen is het belangrijk om zo nu en dan te onthaasten en tijd voor jezelf te nemen. Tijd voor jezelf nemen kan op verschillende manieren. Zo kan je er voor kiezen om regelmatig een weekendje weg te boeken, maar kan elke week een vaste avond op de bank ontspannen ook wonderen doen. Door voldoende tijd voor jezelf te nemen, gezond te eten en voldoende te bewegen blijven zowel jouw lichaam als geest gezond en sta jij elke dag op met voldoende energie om de dag door te komen.

Geef een reactie