Tips voor een slimme inrichting van een kleine keuken

Of je nu een student bent of in het centrum van de stad woont: ruimte kom je al gauw tekort en zeker in de keuken. De laatste jaren zijn er ook steeds meer keukenapparaten bijgekomen, wat het lastiger maakt om de keuken een goede inrichting te geven.

Maar wat nu als je van lekker eten en goede koffie houdt, hoe zorg je er dan voor dat alles in de keuken past? In dit artikel geven we een aantal handige tips om de ruimte in de een kleine keuken slim te gebruiken.

#1 kies voor een klein koffiezetapparaat

We houden natuurlijk allemaal van een lekkere kopje koffie. Steeds vaker kiezen huishoudens ook voor een volautomatische koffiemachine. Lekker handig, je drukt op de knop en het koffiezetapparaat doet de rest. Maar wist je dat zo’n koffiezetapparaat best veel ruimte inneemt? Dit komt omdat een volautomaat uit vele onderdelen bestaat. Van een ingebouwde koffiemolen tot een waterreservoir van 1 tot 2 liter.

Je kunt flink wat ruimte besparen door op zoek te gaan naar een compacte koffiezetapparaat. Voor tips raden welke kleine koffiezetapparaten er allemaal zijn, raden we deze TOP-10 van baristaworden.nl aan. De kans dat je hier een compact koffiezetapparaat vind dat aan jouw wensen voldoet is groot. Ook een inbouw koffiemachine kan ruimte besparen maar deze zijn natuurlijk wel aan de dure kant. 

#2 kies voor een multicooker

Van een rijstkoker tot een slowcooker: wie een gemiddelde recepten website raadpleegt komt ontzettend veel keukenapparatuur tegen die je perse nodig zou moeten hebben. Het klinkt natuurlijk verleidelijk, want met zo’n rijstkoker heb je geen omkijken naar het koken en kun je ondertussen andere dingen gaan doen.

Een slowcooker zou daarentegen gezonder moeten zijn, omdat alles langzaam gegaard wordt zonder hoge temperaturen te gebruiken. Dit klopt allemaal wel, maar om nu iedere keer weer nieuwe apparatuur in huis te halen is ook een beetje van de zotte. Zo’n keukenapparatuur is duur en neemt tegelijkertijd veel ruimte in.

De oplossing is een multicooker. Deze zijn iets duurder in de aanschaf, maar je kunt er wel van alles mee klaarmaken. Het beschikt over diverse programma’s zodat het als rijstkoker dient, maar je deze ook als slowcooker of hoge druk koker kunt gebruiken. Uiteindelijk bespaar je er dus een hoop ruimte mee!

#3 plankjes en kastjes aan de muur

Wie weinig ruimte heeft, is genoodzaakt slim te zijn. Zo zal je apparatuur en ingrediënten op slimme plekken moeten neerzetten. Nu is de gemiddelde keuken natuurlijk wel voorzien van een aantal kastjes, maar wat als dit niet genoeg is. Als je nog goed te been bent, zou je het grote apparatuur bovenop de kastjes kunnen zetten. Indien je nog steeds ruimte tekort komt zou je een aantal plankjes aan de muur kunnen overwegen.

#4 een keukentrolley!

Iedere kookliefhebber met een kleine keuken zou er eigenlijk eentje moeten hebben. Een keukentrolley gebruik je om de kruiden, oliën en andere ingrediënten of gereedschap op te bergen. Deze trolley heeft wieltjes dus kun je hem eenvoudig verplaatsen. Zo creëer je extra ruimte in de keuken en kun je de trolley altijd ergens neerzetten waar je nog wel plek over hebt. Ook neem je hem zo mee de woonkamer in, zodat je tijdens het avondmaal niet meerdere keren de keuken hoeft te bezoeken.

Conclusie: wie klein is moet slim zijn!

Wie een kleine keuken heeft moet slim zijn. Als je inspiratie nodig hebt raden we jou aan een bezoek te brengen aan Pinterest. Dit is echt een handig platform om inspiratie op te doen, zeker wanneer je een klein appartement en/of keuken hebt. 

Geef een reactie