Tips voor het aanleggen van een nieuwe tuin

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:41 pm

Het aanleggen van een nieuwe tuin valt niet mee. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe krijg je het allemaal voor elkaar? En waar begin je überhaupt? Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel wat tips verzameld!

Gereedschap

Voor het verbouwen van je tuin zul je diverse soorten gereedschap, apparaten en machines nodig hebben. Je zult waarschijnlijk niet alles in huis hebben. Veel mensen huren dit soort spullen daarom ook. De kosten kunnen hierdoor echter aardig oplopen. Een nieuwe tuin aanleggen is immers al duur genoeg. Kijk daarom eerst eens in je eigen netwerk wat je kunt lenen van vrienden en familie. Misschien ken je wel iemand die helemaal gek is van tuinieren, of zelfs iemand die hovenier is. Je zult verstelt staan van de hoeveelheid tuingereedschap en apparatuur die je op deze manier al kunt gebruiken in ruil voor een biertje! 

De afscheiding

Wanneer je een nieuwe tuin aanlegt zal deze een afscheiding nodig hebben. Sommige mensen kiezen voor een schutting van planken of voor een gemetselde muur. Onze tip is echter om te gaan voor een schutting van planten. Beukplanten om precies te zijn! Beukplanten verliezen namelijk geen bladeren waardoor je het hele jaar door je privacy behoudt. Tevens hebben ze weinig onderhoud nodig. Wanneer je verder al weinig planten in je tuin hebt staan, geeft een schutting van planten toch nog dat natuurlijke gevoel. Een tuin moet immers wel een beetje beplanting hebben! Beukplanten zijn er in twee varianten, namelijk groen en rood. Kijk bijvoorbeeld eens naar het grote assortiment rode beukenhaag planten bij Beukplanten!

Het terras

Veel mensen vinden een terras niet mooi, dus kiezen ze voor een klein onopvallend terrasje. Onze tip is echter om juist extra aandacht te besteden aan het terras. Een mooie tuin is natuurlijk leuk, maar je geniet er pas echt van als je er lekker in kan relaxen. Houdt bij het aanleggen van het terras tevens rekening met de zon. Je wilt er immers niet na het aanleggen pas achter komen dat er helemaal geen zon op je terras komt!

Geef een reactie