Tips voor een gezellige zomeravond

tuin loungeset

Verlang je nu het winter is, alweer naar de zomer? Dan heb ik hier een paar handige tips voor een leuke zomeravond. Zodat je alvast kan gaan nadenken hoe je he deze zomer aan gaat pakken.

Loungeset

Je kan ook op kuipstoeltjes zitten, maar een loungeset is comfortabel en uitnodigend. Als je eenmaal in een loungeset zit wil je waarschijnlijk de komende tijd daarna ook niet meer opstaan. In Nederland kan er zelfs op een mooie zomeravond wel eens een klein buitje vallen. Daarom kan een afdak boven de loungeset altijd van pas komen. Zodat je in veel weersomstandigheden kan blijven zitten.

Gezellige tuin

Op een zomeravond is het altijd lekker om even in de tuin te zitten. Als er gasten komen is het belangrijk dat je tuin er ook een beetje netjes uitziet. Verlichting speelt ook een belangrijke rol voor in de tuin, van sfeervolle lichtslingers tussen de takken van een boom tot lichtjes in een fles. Kaarsen en lantaarns hebben ook altijd een mooi aanzicht. Heb je een open tuin? Dan is een vuurkorf ook een optie zorgt niet alleen voor licht maar ook voor warmte.

Decoratie voor op tafel

Als er gasten komen mag je best is uitpakken met een nieuwe decoratie set. Denk bijvoorbeeld aan speelse borden, schalen voor hapjes en decoratieve rietjes. Eva Solo heeft voor allerlei soorten drankjes een glas, meerdere soorten wijnglazen, whisky glazen, cognac glazen en natuurlijk normale glazen.

Eten en drinken

Eten en drinken kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een leuke avond. Zorg voor voldoende hapjes en drankjes. Bij een groot gezelschap kun je voorstellen dat iedereen zelfgemaakte hapjes meeneemt. Dat scheelt jou weer werk! Barbecueën is altijd een goede optie, voor iedereen wat wils en je hoeft zelf niet de hele tijd er mee bezig te zijn. Qua drinken is een zelfgemaakte smoothie wel leuk. Als je de gasten de ingrediënten zelf laat kiezen, zit er voor iedereen wel wat bij. 

Goede muziek

Muziek mag niet ontbreken bij een gezellige avond. Maak een playlist met leuke muziek, zorg wel dat beetje neutrale muziek is zoals de top 100. Dan zit er waarschijnlijk voor iedereen wel wat leuks tussen. Het handigst is om een box te hebben, dan kan je de muziek ook overal mee naartoe nemen.

Muggen

Muggen kunnen echte spelbrekers zijn. De sfeer slaat al gauw om met dat zoemende geluid en mensen die de hele tijd om hun heen slaan. Zorg dat je een paar citronella kaarsen op tafel hebt staan, en anti-muggenspray zodat de gasten zich kunnen insmeren.

Geef een reactie