Bankentrends in 2023: Welke soort bank is nú Populair

Wat voor soort banken zijn op dit moment populair?

Heb je ooit gemerkt dat als je door verschillende websites scrolt, de banken en sofa’s er bijna allemaal hetzelfde uitzien? Ze lijken allemaal op variaties van een thema. Maar weet je wat? Dat begint langzaam te veranderen! Er is een opkomende trend in de wereld van meubels waarbij mensen steeds vaker op zoek zijn naar iets anders, iets unieks.

Terwijl je nog steeds genoeg banken met rechte armleuningen kunt vinden, zie je ook steeds meer banken met opvallende vormen en gemaakt van unieke stoffen, zoals de Design on stock bank. Lees meer over de trends van 2023.


TRENDING: Fluwelen banken

Banken bekleed met fluweel zijn momenteel erg populair. Fluweel voegt een vleugje luxe en elegantie toe aan elke ruimte. Deze banken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van diepe juweeltinten tot zachte pastels, en kunnen een statement maken of juist een subtiele en verfijnde look creëren.

Een ander voordeel van fluwelen banken is het comfort dat ze bieden. De zachte textuur van de stof nodigt uit tot ontspanning en zorgt ervoor dat je comfortabel kunt zitten of loungen. Daarnaast kan fluweel warmte vasthouden, waardoor het prettig aanvoelt, zelfs tijdens koudere seizoenen.

Het onderhoud van een fluwelen bank vergt wel enige aandacht. Vanwege de delicate aard van de stof is het belangrijk om voorzichtig te zijn met vlekken en morsen. Regelmatig stofzuigen en het gebruik van een zachte borstel om stof en vuil te verwijderen, kan de levensduur van de bank verlengen.


Hoekbanken

Hoekbanken zijn al een tijdje erg populair in woonkamers en lijken nog steeds in de mode te zijn. Ze zijn geweldig om lekker op te relaxen en hebben vaak diepe zitplekken. Maar er zijn mensen die zich afvragen of de langwerpige vorm van hoekbanken uit de mode raakt, omdat andere stijlen ook aan populariteit winnen.

Een argument tegen hoekbanken is dat de L-vormige opstelling beperkt kan zijn voor toekomstige indelingen van de kamer, omdat je moet kiezen tussen een linker- of rechterhoek.

Desalniettemin is de hoekbank nog altijd by far de meest populaire soort bank in het Nederlandse huishouden


Gebogen en kronkelende banken

We zien steeds vaker gebogen en kronkelende banken verschijnen. Deze banken worden vaak gecombineerd met een bijpassende voetenbank en een witte fauteuil in een woonkamer. Mensen staan steeds meer open voor gebogen banken.

Deze banken hebben een organische en vloeiende vorm en voegen daarmee niet alleen een sculpturaal element aan het interieur, maar het vormt ook een gespreksonderwerp. Deze banken kunnen zowel casual als formeel zijn, maar ze stralen toch iets luxueus uit.


Opbergbanken

Opbergbanken zijn echt handig. Ze zijn een soort combinatie van een slaapbank en een futon en hebben extra opbergruimte onder het lange zitgedeelte. Je kunt het opberggedeelte gemakkelijk openmaken en de kussens en het lange zitgedeelte worden onderdeel van het bed. Bovendien kun je nog een extra gedeelte uitschuiven vanuit de bank.

Deze banken zijn perfect als je een kleine ruimte hebt, omdat je er ook spullen in kunt opbergen. Je kunt vergelijkbare slaapbanken bij verschillende winkels vinden. Als je je zorgen maakt over het comfort van de bank, kun je letten op de vulling van de kussens. Donsvulling is meestal comfortabeler om op te liggen dan stijf polyester. En als je gasten hebt, kan een goede matrastopper het slaapcomfort verbeteren.

Geef een reactie