Tuin inrichten in ibiza stijl: deze elementen mogen absoluut niet ontbreken

Ibiza stijl tuin inrichten
Hotel Anfora op Ibiza – ontwerp van Mauricio Moggia

Wie wil er nu niet het hele jaar door vakantie? En nóg beter, wie wil er nou niet het hele jaar door het Ibiza-vakantiegevoel hebben. Met een tuin in Ibiza-stijl waant u zich elke dag op het Spaanse eiland. Het zonnige eiland is een grote inspiratiebron voor tuinen en interieurs.

Maar hoe creëer je eigenlijk een mediterrane sfeer en breng je het Ibiza-gevoel naar je tuin? We bespreken het in deze blog.

Ibiza stijl, maar dan met een stuk minder zon; Hoe doe je dat?!

Helaas hebben we in Nederland niet het aantal zonuren dat Ibiza heeft. Daarom is het belangrijk om bij het plannen van jouw tuin-inrichting rekening te houden met de stand van de zon. Kijk hoe de zon op verschillende momenten van de dag in uw tuin schijnt. Door grote elementen in de tuin te rangschikken volgens de zon, ben je in staat om de gehele dag te kunnen genieten van de zon op de manier dat jij dat lekker vindt.

In een Ibiza tuin is het ook ideaal om een overkapping te creëren voor een mooie schaduwplek. Dit kun je doen door een schaduwdoek op te hangen of een pergola te maken. Deze kun je vervolgens beplanten of bedekken met bijvoorbeeld bamboe of riet.

Dé elementen van een ibiza stijl tuin inrichting

Wij snappen dat je natuurlijk het meest benieuwd bent naar de elementen die écht niet mogen ontbreken als je een ibiza-stijl tuin wilt creëren.  Wij sommen er een aantal voor je op. Door deze elementen toe te voegen, kun jij een prachtige Ibiza-stijl tuin creëren die perfect is om te ontspannen en te genieten van de zomer.

#1 Natuurlijke materialen: Gebruik houten meubels en accessoires van natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan of riet, om een natuurlijke sfeer te creëren.

#2 Tropische planten: Voeg palmbomen, bananenplanten en andere tropische planten toe aan uw tuin om een exotische sfeer te creëren. Gebruik terracotta potten of rieten manden om de planten te laten groeien.

#3 Felle kleuren combineren met een witte basis: Gebruik kussens en kleden in felle, warme kleuren, zoals oranje, geel en rood, om een vrolijke, zomerse sfeer te creëren. Voeg ook bloemen met felle kleuren toe aan uw tuin om de sfeer verder te versterken.  TIP: Zorg dat de basis altijd bestaat uit wit , gebroken wit & crème kleuren.

#4 Accessoires: Voeg accessoires toe aan uw tuin, zoals hangmatten, windbellen en tuinornamenten, om een bohemien sfeer te creëren.

#5 Licht: Gebruik kaarsen, lampen en lantaarns om een sfeervolle, romantische sfeer te creëren wanneer het donker wordt.

#6 Water: Voeg een vijver of waterpartij toe aan uw tuin om een rustgevende sfeer te creëren.

Tuinmeubelen die perfect passen bij een ibiza-stijl tuin.

In Ibiza-stijl tuinen passen meubels van natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe, rotan of riet, het beste. Kies voor meubels met een rustieke, mediterrane uitstraling en voeg kussens van natuurlijk gekleurde stoffen toe om comfort te bieden. Hangmatten zijn ook een populaire optie voor Ibiza-stijl tuinen omdat ze een relaxte, laid-back sfeer creëren.

Vergeet daarnaast ook de hangstoelen niet. Deze zijn namelijk ook een geweldige toevoeging aan een Ibiza-stijl tuin. Je hebt tegenwoordig zelfs hangstoelen voor buiten én binnen, welke gewoon te koop zijn bij bijvoorbeeld Kees Smit Tuinmeubelen. Handig toch?!

Een andere populaire keuze voor Ibiza-stijl tuinen zijn zitzakken of opblaasbare meubels, die gemakkelijk op te bergen zijn wanneer ze niet in gebruik zijn en een speelse, relaxte sfeer toevoegen aan de tuin. Gebruik ook lage tafels van hout of bamboe om drankjes of snacks op te serveren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het bij Ibiza-stijl tuinen niet om perfectie gaat, dus voel je vrij om creatief te zijn en meubels te kiezen die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Het belangrijkste is dat de meubels comfortabel en geschikt zijn voor ontspannen en genieten van de zomer in de tuin.

Aanvullingen op onze blog ‘Tuin inrichten in ibiza stijl?

Misschien missen we wel iets in onze lijst dat jij in jouw ibiza stijl tuin hebt gebruikt. Wij zouden het fantastisch vinden als jij dat met ons deelt zodat wij onze blog nóg beter kunnen maken en nog meer mensen kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met ontwerpen van hun ideale ibiza-stijl tuin.

Vul het contactformulier op onze contactpagina in of stuur een mail naar info@woonleven.com en laat ons je suggesties weten. Wij voegen ze graag toe!

Geef een reactie