Een infographic (laten) maken: zo doe je dat

Het maken van een infographic is een geweldige manier om complexe informatie op een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te begrijpen manier over te brengen. Er zijn verschillende stappen die je moet nemen bij het maken van een infographic, van het onderzoeken van je onderwerp tot het ontwerpen van je afbeelding.

Het doel van de infographic

Allereerst is het belangrijk om het doel van je infographic te bepalen: Is hij bedoeld om een concept uit te leggen? Een evenement promoten? Gegevens laten zien? Als je eenmaal weet wat het doel van je afbeelding is, kun je beginnen met het maken ervan.

Onderzoek

Onderzoek vervolgens het materiaal voor je infographic. Dit houdt in dat je datapunten en feiten verzamelt die relevant zijn voor je onderwerp. Je hoeft niet elk feit te gebruiken, maar zorg ervoor dat je genoeg informatie hebt, zodat lezers niet het gevoel hebben dat ze iets belangrijks missen. Zorg er ook voor dat al je feiten nauwkeurig en actueel zijn.

Aan de slag

Zodra je al het nodige materiaal hebt verzameld, is het tijd om te beslissen over de structuur en het ontwerp van je infographic. Denk na over waar elk stukje inhoud moet komen en hoe je ze ten opzichte van elkaar wilt plaatsen. Overweeg of je ook afbeeldingen of andere visuele elementen wilt opnemen; zo ja, kies er dan een die de algemene look en feel van je ontwerp aanvult en de boodschap van je afbeelding verder overbrengt.

Je kunt een infographic laten maken door een professioneel bureau of een videoproductie bedrijf. Zo’n partij heeft alle technologie en kennis in huis om een prachtige infographic te maken voor ieder doeleinde.

Een laatste controle

Als alles er goed uitziet, is het tijd voor een laatste controle! Herlees en controleer elk woord en feit voordat je het deelt met anderen – dit zorgt voor nauwkeurigheid en consistentie tussen alle elementen (afbeeldingen/tekst). Loop ook alle datapunten na en controleer of ze nog steeds updates of veranderingen weergeven sinds het eerste onderzoek werd uitgevoerd.

Het maken van een effectieve infographic kost moeite, maar is uiteindelijk zeker de moeite waard – behalve dat het er geweldig uitziet, worden infographics vaker gedeeld dan alleen tekst, omdat ze voor mensen gemakkelijker te begrijpen zijn! Volg deze stappen bij het maken van de jouwe voor een maximale impact.

Geef een reactie