Voordelen van alleen met handbagage op reis gaan

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 29th, 2021 om 06:20 pm

Wat zijn de voordelen van alleen met handbagage op reis gaan? Een reis klein of groot kan een hele onderneming zijn. Het liefst wil je dat een reis, zeker met een vliegtuig soepel verloopt. Als je ervoor kan kiezen om alleen met handbagage op reis te gaan, heeft dat veel voordelen. Dit kan voordeliger uitpakken in prijs en reistijd. Zeker als je voor een korte periode op vakantie gaat is het zeker het proberen waard om al je bezittingen in handbagage bij je te hebben. Hier zijn de voordelen van alleen met handbagage op reis gaan.

Voordeel van alleen met handbagage reizen: lekker snel het vliegtuig uit

Het is altijd toch weer even een gedoe, dat wachtmoment bij de bagageband. Bij een groot vliegveld is het in de eerste plaats al een kunst bij de juiste bagageband terecht te komen. Daarna is het hoopvol uitkijken naar de eindeloze rij van koffers. Soms zie je wel de mensen die alleen handbagage bij zich hebben al richting douane snellen. Die zitten al op de snelweg naar huis, terwijl jij nog op je bagage staat te wachten. Want het kan als het tegenzit wel een uur extra reistijd schelen. Snel het vliegtuig uit en het vliegveld af, is een van de voordelen van reizen met alleen maar handbagage.

Met handbagage te reizen, makkelijk onderweg

Ook als jezelf van en naar het vliegveld op weg bent, is ‘light traveling’ in veel opzichten aan te raden. Je moet die koffer toch altijd weer zelf meezeulen. Heb je een lichte goede koffer dan scheelt dat voor jezelf ook een boel gewicht om van A naar B te komen. Een handzame trolleykoffer of rugtas is dan prettiger. Dit is ook als je bijvoorbeeld een taxi deelt. Het aantal personen is vaak niet het grootste probleem. Maar als 4 mensen een grote koffer bij zich hebben, wordt dit al lastig in een gewone kofferbak te krijgen.

Handbagage raak je niet snel kwijt, grote koffers wel

Het is ook altijd even een spannend momentje bij de bagageband: komt je koffer tevoorschijn uit dat grote zwarte gat. Want ieder kent wel de verhalen van bagage wat ergens vol vertrouwen op een bagageband is geplaatst bij het inchecken en daarna nooit meer weer is gezien. Ook gebeurt het nog wel eens dat de bagage een eigen reis onderneemt. Je koffer is op meer plaatsen uiteindelijk geweest dan jou, als je hem aan het einde van je vakantie krijgt afgeleverd. Heb je alleen handbagage, dan heb je altijd je spullen binnen handbereik. Het reist veilig met je mee in het bagagevak of onder de stoel voor je.

Met handbagage reizen is veel voordeliger reizen

Tegenwoordig is het op veel vluchten ook voordeliger reizen met alleen handbagage. Bij veel tickets koop je plaats voor je bagage apart erbij. Neem je dus enkel handbagage dan is het voor de kleinere, lichtere stukken handbagage helemaal gratis. Voor de grotere handbagage moet je soms een kleine toeslag betalen, maar dat is altijd velen malen minder dan de grote bagage die je incheckt. Het verschilt een beetje per vliegtuigmaatschappij hoeveel het scheelt. Tot 15 kilo kan het zo’n 30 euro schelen en boven de 50 kilogram kan het wel zo’n 60 tot maar liefst 100 euro schelen bij het boeken van een online ticket. Stel: je maakt een citytrip naar een stad in de UK, dan zou je als je met handbagage reist zoveel besparen dat het bijna een tweede ticket scheelt. Je reist met handbagage met zijn tweeën bij een mooie aanbieding voor de prijs van 1 persoon die het volle pond voor zijn bagage moet betalen.

Geef een reactie