Voordelen van het gebruik van renovlies behang in een casco woning 

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op mei 22nd, 2023 om 05:04 am

Heb je onlangs de sleutels van je nieuwe, casco woning ontvangen? Voordat je kunt denken aan de verhuizing van je inboedel, is het zaak de woning verder af te werken. Dit betekent bijvoorbeeld dat de vloer gelegd moet worden, dat de trap moet worden bekleed en dat de wanden zullen moeten worden afgewerkt. Bij het afwerken van wanden heb je de keuze uit tal van verschillende opties. Denk hierbij aan het verschil tussen het gebruik van vliesbehang en bijvoorbeeld stucwerk. De keuze voor vliesbehang biedt verschillende voordelen ten opzichte van het laten stucen van kale muren. In dit artikel lees je er meer over. 

Gebruik van duurzaam renovlies behang 

Een van de voornaamste voordelen van het gebruik van bijvoorbeeld renovlies behang in een casco woning is de duurzaamheid ervan. In de eerste maanden na de oplevering van een nieuwbouwwoning zal het pand nog werken. Het werken van de woning betekent dat er vocht uit de muren trekt.

Verloopt dit proces te snel, dan kunnen de wanden iets krimpen en uitdrogen. De combinatie daarvan veroorzaakt de scheurvorming. Deze scheurvorming is relatief snel zichtbaar in stucwerk. Kies je echter voor renovlies behang, dan is die kans veel kleiner. Renovlies behang is enigszins flexibel, waardoor het materiaal niet snel scheurt. 

Overigens is renovlies behang niet alleen een heel duurzaam materiaal; het aanbrengen van behang is vaak ook goedkoper dan het stucen van kale muren. Belangrijk bij het aanbrengen van behang is wel, dat de wanden zo glad mogelijk zijn vooraf. Met een diamantschijf is het mogelijk om eventuele uitsteeksels van de wanden te verwijderen. 

Renovlies behang in iedere gewenste kleur 

Renovlies behang heeft een gladde structuur. Het maakt dat je het behang nauwelijks ziet zitten. De naden tussen de wanden worden vaak voorzien van een dunne laag kit. Ben je op zoek naar een afwerking met een licht reliëf, zoals bij bijvoorbeeld spackwerk het geval is? Kijk in dat geval eens naar glasweefselbehang.

In beide gevallen heb je de mogelijkheid het behang in iedere gewenste RAL-kleur af te werken. Je kunt dit zelf doen met een roller en kwast, maar ook laten doen door een gespecialiseerde partij. Voordeel van dat laatste is het feit, dat de verf veelal met een verfspuit aangebracht wordt. Dit zorgt voor een egale, snelle afwerking van de wanden in je nieuwbouwwoning. Het maakt een verhuizing eerder mogelijk! 

Geef een reactie